Νέα αντιπαράθεση Αναστασόπουλου – Δημοτικής Αρχής στη Μεσσήνη

Πρώτη Δημοσίευση: 13/10/2017 13:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/10/2017 13:04
Απολογισμό για το πού πήγαν τα λεφτά από την αποκατάσταση από τις πλημμύρες ζητά ο Αναστασόπουλος –Για καταιγισμό παραπληροφόρησης τον κατηγόρησε ο Ξαρχάκος!
 
 
 Ακόμα μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης ξεκίνησε με έντονη αντιπαράθεση πάνω σε εκτός ημερησίας διάταξης ζητήματα, μεταξύ του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθη Αναστασόπουλου και της Δημοτικής Αρχής.
Κατά τη διαδικασία τοποθετήσεων και ερωτήσεων ο Στάθης Αναστασόπουλος ζήτησε για ακόμα μια φορά τον απολογισμό των 700.000 ευρώ που δαπανήθηκαν πέρυσι για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες. Αίτημα που καταθέτει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όπως υπενθύμισε, τους τελευταίους 6-7 μήνες.
Επίσης, εν όψει της ελαιοκομικής περιόδου σ’ ένα μήνα, με κακούς «οιωνούς» λόγω των καιρικών συνθηκών, ο κ. Αναστασόπουλους τόνισε ότι αρκετοί αγρότες θα δυσκολευτούν αρκετά να πάνε στα κτήματά τους, καθώς δεν έχουν υπάρξει ούτε χαλικοστρώσεις. Γενικότερα κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι η αγροτική οδοποιία είναι αφημένη στην τύχη της, παρά τις ευνοϊκές γι’ αυτούς καιρικές συνθήκες. Τέλος, την κατηγόρησε ότι δεν έχει καθόλου καλή επικοινωνία με τους προέδρους των κοινοτήτων, προσβάλλοντας ουσιαστικά το θεσμικό τους ρόλο.
Στον κ. Αναστασόπουλο αρχικά απάντησε ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος ο οποίος σημείωσε ότι ακούγοντάς τον να λέει αυτά που λέει βρίσκεται μάλλον σε άλλη πραγματικότητα, κατηγορώντας τον παράλληλα για καταιγισμό παραπληροφόρησης. Ο κ. Ξαρχάκος τόνισε ότι ο αγώνας για την αγροτική οδοποιία δε λύνεται ούτε με απολογισμούς ούτε με τοποθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι αγώνας άνισος που δίνεται καθημερινά στο δρόμο, με τεράστια προσπάθεια και με «όπλα» τα πενιχρά οικονομικά των Δήμων και με ένα γερασμένο μηχανολογικό εξοπλισμό. Πρόσθεσε, όμως, ότι το σύνολο του προσωπικού του Δήμου Μεσσήνης καθημερινά βρίσκεται στο δρόμο, τα μηχανήματα δε σταματούν ποτέ να δουλεύουν και μπορεί να υπάρχουν προβλήματα, δε δέχεται όμως από κανέναν την κατηγορία ότι αδιαφορούν ή δεν προσπαθούν.
Αναφορικά με τα ζητήματα διαφάνειας, ξεκαθάρισε ότι είναι ψευδές το ποσό των 700 χιλ. ευρώ που ακούστηκε από τον κ. Αναστασόπουλο, υπενθυμίζοντας ότι είναι 450 χιλ. ευρώ, τα οποία διατέθηκαν ξύνοντας τον «πάτο του βαρελιού» των οικονομικών του Δήμου και όταν ήρθε η χρηματοδότηση των 250 χιλ. ευρώ από το υπουργείο, αυτά τα χρήματα τοποθετήθηκαν στους «κωδικούς» από τους οποίους είχαν αφαιρεθεί.
Εξέφρασε, δε, την έκπληξή του να κατηγορείται αυτή η Δημοτική Αρχή για αδιαφάνεια, προσθέτοντας ότι όλες οι δαπάνες που έγιναν για την αποκατάσταση των ζημιών είναι αναρτημένες λεπτομερώς.
Κλείνοντας ο κ. Ξαρχάκος διαβεβαίωσε ότι οι σχέσεις της Δημοτικής Αρχής με τους προέδρους βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό σημείο και υπάρχει μεγάλος σεβασμός από την πλευρά της για το θεσμικό τους ρόλο.
Στο θέμα σύντομη αναφορά έκανε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Τράκας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τα μηχανήματα του Δήμου έχουν δουλέψει στο 90% των περιοχών ολόκληρου του καλλικράτειου Δήμου και απομένουν 3-4 κοινότητες, στις οποίες θα δουλέψουν τις προσεχείς ημέρες.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι ο Στάθης Αναστασόπουλος συνεχίζει να προκαλεί και να θίγει ανθρώπινες υπολήψεις, υπενθυμίζοντας ότι τον έχει προκαλέσει να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο έναν πρόεδρο που έχει ένα παράπονο ώστε να του ζητήσει συγγνώμη, αλλά δεν το κάνει.
Υπογράμμισε ότι σέβεται απεριόριστα το θεσμικό ρόλο των προέδρων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος έθεσε και το ζήτημα της διατήρησής τους στην πρόσφατη συνάντηση των δημάρχων της Μεσσηνίας με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη.
Τέλος, ζήτησε από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης να σταματήσει να προκαλεί μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να μην αφήνει υπονοούμενα για τα δικά του μηχανήματα, ενώ ζήτησε και από το διευθυντή της ΔΕΥΑΜ κ. Λεμπέση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να κάνει απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, για να δουν όλοι «πόσα απίδια πιάνει ο σάκος»…
Αφού τελείωσε ο πρώτος κύκλος αντιπαράθεσης μεταξύ Στάθη Αναστασόπουλου και Δημοτικής Αρχής, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας επανήλθε με δεύτερη ερώτηση στο Σώμα, «ανάβοντας» εκ νέου τα αίματα, σχετικά με παλαιότερες τοποθετήσεις του δημάρχου Μεσσήνης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο σταθμό «Best».
O κ. Αναστασόπουλος ζήτησε από το Σώμα να διευκρινίσει ο δήμαρχος Μεσσήνης ποιους εννοεί ως «νεκροθάφτες» της ανάπτυξης σε μια δήλωση που έκανε στις 19 Σεπτεμβρίου, μια μέρα πριν από την έναρξη του πανηγυριού, και λόγω σεβασμού προς την εορτή δεν πήρε τότε απάντηση. Επίσης, ρώτησε τι έργα έχει κάνει η Δημοτική Αρχή στα σχεδόν 3 χρόνια που έχει τα ηνία του Δήμου ως προς την τουριστική ανάπτυξη, θυμίζοντας έργα της δική του Δημοτικής Αρχής, όπως τον παραλιακό αγωγό.
Απαντώντας στον Στάθη Αναστασόπουλο ο κ. Τσώνης σημείωσε ότι δεν παίρνει πίσω τίποτα απ’ όσα είπε στην τηλεοπτική του συνέντευξη, λέγοντας επίσης ότι δεν καταλαβαίνει το λόγο που «πιέζεται» και τον πιάνει πρεμούρα γι’ αυτά τα ζητήματα. Πρόσθεσε, δε, ότι δε χρειάζεται να κατηγορεί τον ίδιο ο κ. Αναστασόπουλος για σχόλια που έγιναν από «φίλα προσκείμενους τηλεοπτικούς σταθμούς» στη δική του παράταξη…
Στο θέμα πήρε θέση και ο αντιδήμαρχος κ. Ξαρχάκος, λέγοντας ότι η Δημοτική Αρχή έχει συνέχεια και συνεχίζει σπουδαία έργα που βρήκε όπως γίνεται πάντα, όπως έκανε και ο Στάθης Αναστασόπουλος, όπως θα κάνει και οποιαδήποτε Δημοτική Αρχή, όποτε ακολουθήσει τη δική τους…
Ο κ. Αναστασόπουλος τον κατηγόρησε ότι η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή δεν έχει σχεδιάσει ούτε ένα έργο, ενώ σχολίασε ότι θα επανέλθει με αναλυτική περιγραφή σχετικά με ζητήματα έργων ως προς την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Μεσσήνης.
Αφού ολοκληρώθηκε και ο «δεύτερος γύρος» της αντιπαράθεσης, θέση στις «διαμάχες» πήρε και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Δημήτρης Σαμπαζιώτης. Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του Σώματος Νίκο Κοτταρίδη, του ζήτησε να βάλει ένα τέλος στην «παρωδία» των Δημοτικών Συμβουλίων Μεσσήνης που εξελίσσονται σε διαγωνισμό «κραυγών», που δε βοηθούν σε τίποτα τους πολίτες. Ζήτησε δε να τηρηθεί, επιτέλους, ο κανονισμός και να συζητούνται σοβαρά τα θέματα της ημερησίας διάταξης, που έχουν συνεχώς ρόλο «κομπάρσου» στα Δημοτικά Συμβούλια της Μεσσήνης, παίρνοντας έτσι σημαντικές αποφάσεις έπειτα από ελάχιστο χρόνο διαβούλευσης και τις περισσότερες φορές μπροστά σε άδεια έδρανα.
Ο πρόεδρος του Σώματος έδειξε να συμμερίζεται τις αιτιάσεις του κ. Σαμπαζιώτη, δεσμευόμενος να τις λάβει σοβαρά υπ’ όψιν στις επόμενες συνεδριάσεις.
 
 
 
Του Κώστα Γαζούλη


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις