Νέα εικαστική παρέμβαση σε pillar στην παραλία της Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 13/08/2019 19:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/08/2019 19:00
 
Ένα pillar στην Παραλία Καλαμάτας ομόρφυνε με ...εξωτικά πουλιά, μέσω νέας εικαστικής παρέμβασης, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Δήμου Καλαμάτας. Τα pillar, δηλαδή οι ειδικές μεταλλικές κατασκευές για τον έλεγχο των δημοτικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων σε διάφορα σημεία της πόλης, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, έχουν ουδέτερο χρωματισμό και «μεταμορφώνονται» με παρεμβάσεις εικαστικών καλλιτεχνών.
Υπενθυμίζεται πως ο Εικαστικός Τομέας της Κοινωφελούς Επιχείρσης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, εμπνεόμενος από αντίστοιχες δράσεις και άλλων Δήμων της Ελλάδος και του εξωτερικού, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες για τη δημιουργία έργων στο δημόσιο χώρο της πόλης, αξιοποιώντας την επιφάνεια αυτών των μεταλλικών κατασκευών, που βρίσκονται στην περιοχή του κέντρου της Καλαμάτας και της παραλιακής οδού Ναυαρίνου.
Κάθε επιλεγμένος καλλιτέχνης, έχοντας στη διάθεσή του υλικά που επιθυμεί και του παρέχει ο Δήμος, έχει την ευκαιρία να αναπτύξει το έργο του στα γκρίζα μεταλλικά κουτιά. Η δράση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου 2019.Ο Δήμος θα προστατεύσει τα έργα με διαφανές υλικό anti-graffiti.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις