Νέα εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας η Σοφία Γκουγκουλιάνα και Εφετών ο Αχιλλέας Ζήσης

Πρώτη Δημοσίευση: 13/06/2018 16:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/06/2018 16:53
Τις μεταθέσεις και τις τοποθετήσεις δικαστών και εισαγγελέων ολοκλήρωσε χθες το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, με πολλές και σημαντικές αλλαγές για τη Μεσσηνία. Από τις πιο σημαντικές είναι η μετάθεση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Κυπαρισσίας Σοφίας Γκουγκουλιάνας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας ως προϊσταμένη. Επίσης, του εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας, Βασίλη Παπαδά, ο οποίος μετατίθεται στο Εφετείο Ναυπλίου και τη θέση του καταλαμβάνει ο γνωστός από τα νομοθετικά του συγγράμματα εισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήσης, ο οποίος έχει διατελέσει και εισαγγελέας Διαφθοράς Βορείου Ελλάδας.
Μετάθεση για το Εφετείο Ναυπλίου, ως αντιεισαγγελέας, πήρε και ο επί χρόνια εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου, που υπηρετούσε στο Ναύπλιο με απόσπαση από την Αθήνα.
 
Εισαγγελείς
Αναλυτικά οι αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, που αφορούν στη Μεσσηνία, έχουν ως εξής:
Όπως προαναφέραμε, η κα Σοφία Γκουγκουλιάνα τοποθετείται ως προϊσταμένη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η σημερινή εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Στυλιανή Γιαϊλόγλου, τοποθετήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Η προαχθείσα εισαγγελέας Πρωτοδικών Μαγδαληνή Καλπακίδου τοποθετείται ως προϊσταμένη στην εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, απ’ όπου φεύγει η κα Γκουγκουλιάνα ύστερα από 7 χρόνια υπηρεσίας.
Μετατίθεται μόνιμα στην Αντιεισαγγελία Εφετών Καλαμάτας από την Αθήνα η κα Ευγενία Αυλίδου, η οποία υπηρετούσε ήδη στην Καλαμάτα με απόσπαση. Επίσης, μετατέθηκε στο Εφετείο Ναυπλίου ο αντιεισαγγελέας Εφετών, Δημήτρης Σταύρου, που πριν προαχθεί διετέλεσε εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Στο Εφετείο Ναυπλίου μετατίθεται και ο εισαγγελέας Εφετών Καλαμάτας, Βασίλης Παπαδάς, ενώ τη θέση του εδώ καταλαμβάνει ο εισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήσης.
 
Δικαστές
Σε ό,τι αφορά τους εφέτες που υπηρετούν στην Καλαμάτα, δεν υπήρξε καμία αλλαγή, ενώ για τους πρωτοδίκες τοποθετήθηκαν οι πάρεδροι Στεφανία – Αγγελική Καπακτσή, Μαρία Διακογεωργίου και Δέσποινα Πανδή σε θέσεις πρωτοδικών στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας.
Επίσης, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, η πρωτοδίκης Αθανασία Κατσαργύρη μετατίθεται από το Πρωτοδικείο Γυθείου στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας και ο πρωτοδίκης Χαράλαμπος Παππάς από το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας στο Πρωτοδικείο Πειραιώς.
Τέλος, από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας η πρόεδρος Ευθαλία Λύτρα μετατίθεται στο Πρωτοδικείο Λαμίας και τη θέση της ως πρόεδρος Πρωτοδικών Καλαμάτας καταλαμβάνει η προαχθείσα Θεοδώρα Τέτσιου.
Τις νέες τους θέσεις θα καταλάβουν με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους το Σεπτέμβριο.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις