Νέες δηλώσεις Αναστασόπουλου και Τσώνη

Πρώτη Δημοσίευση: 07/06/2014 18:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/06/2014 18:22
Μπορεί να ολοκληρώθηκε η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο Δήμο Μεσσήνης, αλλά η διαφορά απόψεων μεταξύ των δύο «μονομάχων» της δεύτερης Κυριακής, Στ. Αναστασόπουλου και Γ. Τσώνη, διαιωνίζεται και μετατράπηκε σε «πόλεμο χαρακωμάτων».    
Από τη μία πλευρά, ο κ. Αναστασόπουλος διευκρινίζει πως ο συνδυασμός του («Δημοτική Ένωση Μεσσήνης») είναι σταθερά και αταλάντευτα προσανατολισμένος στο σεβασμό των δικαστικών διαδικασιών και χαρακτηρίζει ανακριβές αυτό που διαδίδεται, πως υπήρξε διόρθωση του πρακτικού ψηφοφορίας στο 223ο εκλογικό τμήμα, ενώ θεωρεί τελείως αυθαίρετο το διαδιδόμενο, ότι το 33ο ψηφοδέλτιο στο 223ο τμήμα κακώς δεν προσμετρήθηκε υπέρ του συνδυασμού του κ. Τσώνη.
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Τσώνης εκφράζει την άποψη πως η επανακαταμέτρηση επιβεβαίωσε την ανατροπή της αρχικής ανακοίνωσης του αποτελέσματος των εκλογών του Δήμου Μεσσήνης και τον ανέδειξε νικητή μετά τον καταλογισμό υπέρ του, του 33ου ψηφοδελτίου, το οποίο είχε καταμετρηθεί από λάθος στον κ. Αναστασόπουλο.  
 
Δήλωση Αναστασόπουλου
Στη δήλωσή του ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρει: «Η “Δημοτική Ένωση Μεσσήνης” είναι σταθερά και αταλάντευτα προσανατολισμένη στο σεβασμό των δικαστικών διαδικασιών για τον έλεγχο του αποτελέσματος των εκλογών της 25ης Μαΐου 2014 και δεν πρόκειται να παρασυρθεί σε μία δημόσια, μέσω ανακοινώσεων στον Τύπο ή συνεντεύξεων στα τηλεοπτικά δίκτυα, συζήτηση και πολύ περισσότερο αντιδικία, σχετικά με νομικά ζητήματα, αποσκοπώντας μόνο και μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων προς “κατανάλωση”. Για λόγους, μόνο, αποκατάστασης της αλήθειας των πραγμάτων, υποχρεούμεθα να γνωστοποιήσουμε σε κάθε καλόπιστο και αντικειμενικό παρατηρητή των εξελίξεων των εκλογικών ζητημάτων του Δήμου Μεσσήνης, ότι:
-Είναι τελείως ανακριβές το διαδιδόμενο ότι υπήρξε διόρθωση του πρακτικού ψηφοφορίας του υπ’ αρ. 223 εκλογικού τμήματος Μεσσήνης, με την προσθαφαίρεση μιας ψήφου στους συνδυασμούς ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ και ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ αντίστοιχα. Δε θα μπορούσε, εξάλλου, να γίνει, τόσο γιατί η αντίστοιχη επιτροπή επανακαταμέτρησης δεν είχε τέτοια αρμοδιότητα, όσο και γιατί απαγορεύεται εκ του νόμου κάθε επέμβαση στο περιεχόμενο του άνω βιβλίου, που ενέχει χαρακτηριστικά δημοσίου εγγράφου.
-Είναι τελείως αυθαίρετο το διαδιδόμενο ότι το ανευρεθέν υπ’ αρ. 33 ψηφοδέλτιο της ΑΔΕΣΜΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ στο υπ’ αρ. 223 εκλογικό Τμήμα Μεσσήνης κακώς δεν προσμετρήθηκε υπέρ του συνδυασμού αυτού. Η συλλογιστική αυτή ενσωματώνει ένα κεφαλαιώδες σφάλμα “λογικής”. Υπολαμβάνει ως δεδομένο, αυτό ακριβώς, που είναι το ζητούμενο. Εξάλλου, ποιο είναι το στοιχείο εκείνο που θα αναιρέσει την άποψη ότι η συμπερίληψη του υπ’ αρ. 33 ψηφοδελτίου, στον πίνακα διαλογής των ψηφοδελτίων της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, αποδεικνύει την ύπαρξη ψηφοδελτίου της τελευταίας, που καλώς καταχωρήθηκε στον παραπάνω πίνακα διαλογής του συνδυασμού στον οποίο ανήκε;
-Η ολοκλήρωση της διαδικασίας επανακαταμέτρησης επιβεβαίωσε την αρχική εκτίμησή μας, που διατυπώθηκε με τη δημόσια δήλωσή μας κατά την έναρξη αυτής».
 
Δήλωση Τσώνη
Από την πλευρά του, στη δήλωσή του ο κ. Τσώνης αναφέρει: «Με έκπληξη διαβάσαμε τη δήλωση του κ. Αναστασόπουλου ότι με την ολοκλήρωση της επανακαταμέτρησης, όχι απλά επαναβεβαιώθηκε, αλλά και διευρύνθηκε η νίκη του συγκριτικά με την αρχική ανακοίνωση του αποτελέσματος των εκλογών της δεύτερης Κυριακής στο Δήμο Μεσσήνης.
Η αλήθεια, όμως, είναι εντελώς διαφορετική. Η επανακαταμέτρηση επιβεβαίωσε την ανατροπή της αρχικής ανακοίνωσης του αποτελέσματος των εκλογών του Δήμου Μεσσήνης και μας ανέδειξε νικητές. Επαναλαμβάνουμε ότι στο 223ο Εκλογικό Τμήμα του Δήμου Μεσσήνης, το 33ο ψηφοδέλτιο που είχε καταμετρηθεί εκ λάθους στον κ. Αναστασόπουλο, ορθά στην επανακαταμέτρηση καταλογίστηκε υπέρ μας. Έτσι, ανατράπηκε πλήρως και αντιστράφηκε η αρχική ανακοίνωση του αποτελέσματος στο Δήμο Μεσσήνης, η οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι “αρχική ανακήρυξη”, όπως την αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Αναστασόπουλος.
Πέραν αυτού, σχετικά με τις ακυρότητες ή εγκυρότητες διαφόρων ψηφοδελτίων και τους ισχυρισμούς του κ. Αναστασόπουλου, ότι δήθεν “η διαφορά έχει ενισχυθεί υπέρ μας”, δεν αντιλαμβανόμαστε από πού πηγάζουν αυτοί, εκτός εάν γνωρίζει κάτι παραπάνω που εμείς αγνοούμε.
Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά, ότι κατά την εξαήμερη διαδικασία δεν υπήρξε και δε θα μπορούσε νομικά να υπάρξει καμία αναγνώριση εγκυρότητας ή ακυρότητας ψηφοδελτίων και, φυσικά, καμία ανακήρυξη με τη διαδικασία αυτή, πλην της διαπίστωσης του εμφανούς σφάλματος αριθμητικού υπολογισμού των ψηφοδελτίων στο με αριθμό 223 Εκλογικό Τμήμα. Με βάση, λοιπόν, την αναγνώριση αυτή, ο συνδυασμός μας υπερίσχυσε στις εκλογές και πρέπει να ανακηρυχθεί νικητής από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας, όπως κατ’ επανάληψη σε δηλώσεις μου ανέφερα.
Αναμφίβολα, ο αντίπαλος υποψήφιος συνδυασμός μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια, στα οποία με ετοιμότητα θα αντιμετωπίσουμε τα επιχειρήματά του.
Τέλος, σεβόμενοι την Ελληνική Δικαιοσύνη, αν και έχουμε απόλυτη βεβαιότητα και αισιοδοξούμε για το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών, ότι θα είναι υπέρ μας, δε τοποθετούμεθα προκαταβολικά για τη νίκη μας, όπως ανακριβώς ο κ. Αναστασόπουλος, για τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, με προφανή επιδίωξη να προκαταλάβει τις σχετικές με την ανακήρυξη και την επικύρωση της εκλογής δικαστικές αποφάσεις».  Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις