Νέες προσπάθειες εξαπάτησης από το γνωστό βουλγάρικο κύκλωμα με τα τηλέφωνα

Πρώτη Δημοσίευση: 15/11/2017 08:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 15/11/2017 08:37
Νέες προσπάθειες εξαπάτησης πολιτών επιχείρησε τις τελευταίες μέρες στη Μεσσηνία το γνωστό βουλγάρικο κύκλωμα, με τηλεφωνήματα κυρίως σε ηλικιωμένους για σοβαρό τροχαίο ατύχημα στενού συγγενικού προσώπου, ζητώντας άμεσα μετρητά.
Τουλάχιστον δύο περιστατικά έχουν περιέλθει σε γνώση μας και παρά  τις συλλήψεις που έχουν γίνει από την Αστυνομία, τόσο στη Μεσσηνία όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, το κύκλωμα των απατεώνων συνεχώς ανανεώνεται και συνεχίζει ακάθεκτο τη δράση του.
 
Δύο περιστατικά
Αυτό που είναι ιδιαίτερα περίεργο είναι ότι παρά τις ενημερώσεις που έχουν γίνει από τα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά και τα ενημερωτικά σποτ και βίντεο που προβάλλει στην τηλεόραση η Αστυνομία, οι απατεώνες δεν έχουν αλλάξει το σενάριο που χρησιμοποιούν για να εξαπατούν τον κόσμο.
Τις τελευταίες 20 ημέρες έχουν γίνει γνωστά τουλάχιστον δύο κρούσματα. Στο ένα άγνωστος τηλεφώνησε σε σπίτι ξημερώματα και προσποιούμενος άτομο του οικογενειακού περιβάλλοντος έλεγε ότι χρειάζεται άμεσα χρήματα.
Επίσης, πριν από λίγες ημέρες γυναίκα δέχτηκε μέσα στη νύχτα τηλεφώνημα, ότι ο γιος της έπεσε θύμα σοβαρού τροχαίου ατυχήματος, και πρέπει άμεσα να γίνει χειρουργείο και να δοθούν χρήματα για να αγορασθούν υλικά που απαιτούνται.
 
Το ίδιο σενάριο
Το σενάριο που χρησιμοποιεί το κύκλωμα των απατεώνων διαφοροποιείται ελάχιστα κάθε φορά. Τηλεφωνούν σε πολίτες και, αφού πρώτα εξακριβώσουν ότι πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένο άτομο, δηλώνουν την ιδιότητα δικηγόρου ή αστυνομικού ή γιατρού. Με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας για δήθεν τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη κάποιο παιδί τους ή άλλο συγγενικό τους πρόσωπο και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βαριές σωματικές βλάβες σε ανήλικο, προσπαθούν να τους αποσπάσουν χρήματα.
Πολλές φορές λένε ότι και το ίδιο το συγγενικό πρόσωπο χρειάζεται χρήματα για νοσηλεία, ενώ για να πείσουν τους δύσπιστους, συνεργός τους προσποιείται στο τηλέφωνο το συγγενή τους που… ουρλιάζει από πόνο και ζητά άμεσα να παραδοθούν τα χρήματα. 

Της Βίκυς Βετουλάκη 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις