Νέος πρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας ο δήμαρχος Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 23/10/2019 11:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 23/10/2019 11:00
Πραγματοποιήθηκε προχθές αλλαγή στην ηγεσία της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας. Ο απερχόμενος πρόεδρος  Δημήτρης Καφαντάρης παρέδωσε στο νέο πρόεδρο, δήμαρχο Καλαμάτας, Αθανάσιο Βασιλόπουλο και η απερχόμενη συμπρόεδρος Ελένη Αλειφέρη στο νέο συμπρόεδρο  Ευστάθιο Αναστασόπουλο, αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας.
Ο νέος πρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, Θανάσης Βασιλόπουλος, επισήμανε, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, ότι η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία ως τριτοβάθμιο όργανο επιτελεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το καταστατικό της σκοπό, που δεν είναι άλλος από την προβολή και προώθηση των εθνικών θεμάτων και τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό, τη σύσφιξη και την προώθηση των σχέσεων των αποδήμων Μεσσήνιων με την ιδιαίτερη πατρίδα τους, τη διατήρηση της μεσσηνιακής παράδοσης και τη διάδοση των πολιτισμικών, λαογραφικών και πνευματικών χαρακτηριστικών της Μεσσηνίας. Τέλος, ευχαρίστησε θερμά τους συναδέλφους του δημάρχους που τον πρότειναν ως νέο πρόεδρο.
Κατά την πρώτη συνεδρίαση πάρθηκαν αποφάσεις σχετικά με: α) Εκδηλώσεις για την «Ελλάδα 2021», έτος ορόσημο, για την επίδραση της Ελληνικής Επανάστασης στους λαούς, β) Την ολοκλήρωση του κινηματογραφικού έργου του σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα «Ο Ζορμπάς», γ) Πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της Αρχαίας Μεσσήνης, δ) Έκθεση ζωγραφικής ως προάγγελο της «Ελλάδα 2021», ε) Φεστιβάλ Ελληνορωσικού κινηματογράφου, στ) Φιλανθρωπική Μουσική Εκδήλωση, ζ) Προστασία πολιτιστικών μνημείων.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις