Νέο κρούσμα εξαπάτησης ηλικιωμένης στην Καλαμάτα με τηλεφώνημα

Πρώτη Δημοσίευση: 24/11/2017 19:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 24/11/2017 19:15
Την  έπεισαν και τους παρέδωσε 1.500 ευρώ
 
Άλλο ένα ηλικιωμένο άτομο κατάφεραν αυτές τις ημέρες να ξεγελάσουν στην Καλαμάτα οι απατεώνες με τα τηλέφωνα και την πρόφαση ότι κάποιος έχει πάθει σοβαρό τροχαίο ατύχημα και χρειάζεται άμεσα χρήματα.
Δυστυχώς, με τον τρόπο που το κάνουν, «χτυπώντας» στο συναίσθημα μεγάλων σε ηλικία ανθρώπων, καταφέρνουν ακόμα και μετά τα τόσα περιστατικά να συνεχίζουν τη δράση τους και σε κάποιες περιπτώσεις επιτυχημένα.
Όποιος δέχεται τέτοιο τηλεφώνημα πρέπει να ενημερώνει την Αστυνομία, καθώς πάντα υπάρχει κοντά ένα άτομο της συμμορίας που περιμένει να εισπράξει τα χρήματα στην περίπτωση που το θύμα πεισθεί.
 
Έκανε το «γιατρό»
Το περιστατικό συνέβη τις προηγούμενες ημέρες, όταν άγνωστος προσποιούμενος το γιατρό τηλεφώνησε σε 89χρονη που μένει στην Καλαμάτα. Όπως κάνουν πάντα, τηλεφώνησε μετά τις 9.00 το βράδυ, λέγοντας στην ηλικιωμένη ότι η κόρη της που μένει μόνιμα στο εξωτερικό είχε πάθει πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα και χρειάζεται χρήματα. Ο «γιατρός» που έκανε τον ορθοπαιδικό μιλούσε σπαστά ελληνικά, ενώ μια γυναίκα φώναζε μέσα από το τηλέφωνο, κάνοντας την κόρη της ηλικιωμένης που πονάει και ζητά από τη μητέρα της να δώσει τα χρήματα.
Το εκπληκτικό είναι πως οι απατεώνες γνώριζαν λεπτομέρειες και ήξεραν ότι η κόρη της ηλικιωμένης ήταν στο εξωτερικό.
Δυστυχώς, η ηλικιωμένη πείσθηκε και μόλις 5 λεπτά από το τηλεφώνημα της ζήτησαν να πετάξει από το μπαλκόνι σε άνθρωπο που θα περίμενε από κάτω όσα χρήματα είχε. Η γυναίκα έβαλε σε μια πλαστική σακουλίτσα 1.500 ευρώ και βγήκε στο μπαλκόνι, όπου είδε κάτω μια γυναίκα να περιμένει στο μισοσκόταδο και πέταξε τα λεφτά.
 
Ξαναπήραν
Στο σπίτι έφτασε αμέσως η εγγονή της ηλικιωμένης, όμως δυστυχώς η γυναίκα πάνω στην  ταραχή της δεν της είπε ότι είχε ήδη δώσει κάποια χρήματα. Επίσης, μέσα στο σκοτάδι δεν είχε καταφέρει να διακρίνει τα χαρακτηριστικά της γυναίκας που πήρε τη σακούλα με τα λεφτά.
Μάλιστα, την ώρα που η εγγονή της έμπαινε στο σπίτι, οι απατεώνες τηλεφώνησαν πάλι, ζητώντας κι άλλα χρήματα, καθώς φαίνεται να διαπίστωσαν ότι εύκολα πήραν τα πρώτα.
Η εγγονή πήρε το τηλέφωνο, όπου άκουσε έναν άντρα να μιλάει σπαστά ελληνικά και έναν άλλο δίπλα να του ψιθυρίζει κάτι, ενώ από μέσα ακουγόταν και μια γυναίκα. Όταν τους φοβέρισε και τους είπε ότι έχει κρατήσει τον αριθμό που καλούν, βιάστηκαν να κλείσουν το τηλέφωνο λέγοντας ότι έχουν κάνει λάθος.
Το περίεργο, όπως μας είπε η εγγονή, είναι ότι το τηλέφωνο που καλούσαν ήταν καλαματιανό. Μας ενημέρωσε, επίσης, ότι έχει δώσει όλα τα στοιχεία στην Αστυνομία.
Όποιος δέχεται τέτοιο τηλεφώνημα πρέπει να επικοινωνεί με τους δικούς του ανθρώπους, καθώς ποτέ ένας γιατρός ή αστυνομικός δε θα ζητούσε μέσα στη νύχτα χρήματα. Επίσης, να ενημερώνουν την Αστυνομία την ίδια στιγμή.
Τα κρούσματα με απατεώνες που βάζουν στο στόχαστρο ηλικιωμένους έχουν πληθύνει και πριν από λίγες ημέρες, όπως γράφαμε σε ρεπορτάζ, ζευγάρι προσπάθησε να εξαπατήσει γυναίκα στο δρόμο, λέγοντάς της ότι θα την πάνε στην εφορία για να εισπράξει επιστροφή φόρου του γιου της.
 
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις