Νίκας για σκουπίδια: «Όλη η Πελοπόννησος έχει καταντήσει μια ατελείωτη χωματερή»

Πρώτη Δημοσίευση: 06/12/2018 18:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/12/2018 18:41
Στις 7 Δεκεμβρίου λήγει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία έχει κηρυχτεί ο Δήμος Καλαμάτας για το ζήτημα των σκουπιδιών, ενώ- σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου- υπάρχει έλλειψη ατόμων στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων.
Ζητώντας από το δήμαρχο να σχολιάσει τα παραπάνω, ο κ. Νίκας δήλωσε αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν σχετικά με την έλλειψη προσωπικού, αφού ήδη έφθασε στο Δήμο έγγραφο από τον υπουργό Εσωτερικών που αναφέρει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες και λογικά η Καλαμάτα δε θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.
Σχετικά με το θέμα της έκτακτης ανάγκης, παρατήρησε ότι ακόμα κι αν δεν υπογραφεί παράταση, δεν υπάρχει ζήτημα, αφού η κυβέρνηση είναι ενήμερη, και θεωρεί ότι αυτό είναι σε διαδικασία ρύθμισης.
Κατά τον κ. Νίκα, το μόνο ζήτημα που μπορεί να προκύψει είναι αυτό της τοποθέτησης δεμάτων με το αδρανοποιημένο υπόλειμμα, όπου επίσης υπάρχει λύση, αν δοθεί απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος.
Πέραν, όμως, των δύο παραπάνω θεμάτων που αφορούν άμεσα στην Καλαμάτα, ο κ. Νίκας θέλησε να μιλήσει και γενικότερα για την κατάσταση στην Πελοπόννησο.
Ειδικότερα, σχολίασε ότι η πόλη μας είναι η μόνη στην Πελοπόννησο που αγωνίζεται και κάνει διαχείριση των απορριμμάτων. Ο μόνος δημότης που πληρώνει για τα απορρίμματα είναι αυτός της Καλαμάτας, εξηγώντας βέβαια ότι δε γίνονται όλα τέλεια στην πόλη. Ωστόσο, όλη η Πελοπόννησος έχει καταντήσει μια ατελείωτη χωματερή, αλλά κανείς δε μιλά για το τι γίνεται σε άλλες περιοχές και πόλεις της. Έτσι, παρακάλεσε να αναγνωριστεί η προσπάθεια και το τίμημα που καταβάλλει ο λαός, ώστε να προστατεύεται στοιχειωδώς το περιβάλλον.
Ο κ. Νίκας ξεκαθάρισε ακόμη ότι δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός από την Καλαμάτα για το πρόστιμο των 13.000.000 ευρώ που πληρώνει στην Ε.Ε., όσον αφορά στις δεκάδες χωματερές που υπάρχουν σε όλη την Πελοπόννησο. Η πόλη, όπως είπε, θα πάρει τα πρόστιμα, αλλά και πάλι βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, παρότι είναι η μόνη που προσπαθεί.
 
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις