Νίκας: Κίνδυνος εμπλοκής του ΤΑΙΠΕΔ στον προλιμένα της Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 18/01/2013 19:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/01/2013 19:43

 

Τα λιμάνια και η λιμενική πολιτική ήταν το κύριο θέμα της τελευταίας συνεδρίασης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, την Τετάρτη, στην οποία συμμετείχε ο δήμαρχος Καλαμάτας, πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παν. Νίκας.

 


Για τη λιμενική πολιτική μίλησε στους δημάρχους ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Κων. Μουσουρούλης.

 


Μεταφέροντας όσα διαμείφθηκαν, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στην κωλυσιεργία που παρατηρείται σχετικά με την εφαρμογή του νόμου, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη μη λειτουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

 


Ο υπουργός, όπως μετέφερε ο δήμαρχος, δήλωσε για άλλη μια φορά ότι δεν αίρεται η πολιτική για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ότι η νομοθεσία θα εφαρμοσθεί και ότι από τις χερσαίες ζώνες των λιμανιών θα δεσμευθούν χώροι που είναι απολύτως αναγκαίοι για τη λειτουργία των λιμανιών και μόνο. Φέρεται δε να είπε πως δεν έχουν καμία δουλειά Λιμενικά Ταμεία να ασχολούνται με τραπεζοκαθίσματα, πάρκινγκ και γυρολόγους.

 


Ο κ. Νίκας εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τα 50 πολύτιμα, όπως τα χαρακτήρισε, στρέμματα στη χερσαία ζώνη του προλιμένα και την ενδεχόμενη εμπλοκή του ΤΑΙΠΕΔ στην «αξιοποίησή της». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αν αυτό συμβεί, θα είναι συντριβή για την πόλη. Αυτά δεν είναι του κράτους, αλλά της πόλης και του λαού της Καλαμάτας και είναι αναγκαία για την ανάπτυξη της πόλης και την ανάσα των κατοίκων. Δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο εκτός χώρος αναψυχής και πάρκο. Στέλνω μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ιδιαίτερα σε διορισμένους και τοποθετημένους, ότι η πόλη είναι εδώ και δε θα υπάρξει καμία ανοχή για αυτό το θέμα».    

 


Επίσης, γνωστοποίησε πως θα συναντηθεί σήμερα στην Τρίπολη με το γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαν. Αγγελάκα, με τον οποίο θα συζητήσει το θέμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Όπως ανέφερε, «ο κ. Αγγελάκας είναι ο προϊστάμενος αυτών που έχουν τοποθετηθεί στο Λιμενικό Ταμείο. Είναι υπεύθυνος για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους».
Χ.Χ.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις