Νερά και ρεύματα ένα… στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 14/11/2019 18:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/11/2019 18:48
Διάτρητο το κτήριο – «Μπαλώματα» οι παρεμβάσεις που θα γίνουν
 
 
Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας 2019! Δεν είναι η πρώτη φορά που σε δημοσίευμά μας γίνεται αναφορά στα τεράστια προβλήματα στεγανότητας που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο κτήριο, το οποίο θεωρητικά κατατάσσεται στα καινούργια, όμως η κατάσταση γίνεται κάθε χρόνο και χειρότερη και πλέον πολύ επικίνδυνη για εργαζομένους και πολίτες.
Νερά τρέχουν από παντού και το χειρότερο είναι ότι περνούν μέσα από τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Χαρακτηριστικό είναι το σημείο της γέφυρας στον πρώτο όροφο του κτηρίου, που βρίσκεται μεταξύ Δικηγορικού Συλλόγου και Πταισματοδικείου, όπου τα νερά στη κυριολεξία τρέχουν μέσα από τα φωτιστικά σώματα. Κάθε ένας που περνάει από εκεί πατάει σε ένα σιδερένιο πάτωμα, το οποίο βρίσκεται στα νερά και περνάει κάτω από ένα αναμμένο φωτιστικό σώμα που στάζει νερά!
 
Σιδερένιες γέφυρες
Το σύνολο σχεδόν των σιδερένιων γεφυρών και στους δύο ορόφους κάθε φορά που βρέχει είναι πλημμυρισμένο με νερό. Το σιδερένιο πάτωμα έχει οξειδωθεί και κανείς δε γνωρίζει ακριβώς σε τι κατάσταση είναι οι αντοχές του.
Νερά στάζουν από παντού, από την οροφή, από τις σιδερένιες ενώσεις, από τα παράθυρα.
Παλιότερα οι υπάλληλοι έβαζαν κουβάδες σε διάφορα σημεία. Τώρα είναι τόσα πολλά που ούτε με τους κουβάδες βγάζουν άκρη.
Τα νερά δεν είναι μόνο στους ορόφους. Έχουν φτάσει μέχρι και το ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου. Σε πολλά σημεία κομμάτια της ψευδοροφής από την υγρασία έχουν πέσει, ενώ στους κοινόχρηστους χώρους καταλήγουν νερά που περνούν μέσα από την οροφή.
 
Τεχνική έκθεση
Λόγω της επικίνδυνης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τους υπευθύνους του Δικαστικού Μεγάρου ζητήθηκε η βοήθεια των στελεχών του Τμήματος Μελετών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Όπως πληροφορηθήκαμε εντός των επόμενων ημερών από τους μηχανικούς της Περιφερειακής Ενότητας θα παραδοθεί τεχνική έκθεση για την αντικατάσταση των σιδερένιων γεφυρών, αλλά με ελάχιστες έως μηδαμινές παρεμβάσεις για τη μόνωση του κτηρίου, καθώς -όπως πληροφορούμαστε- το ποσό που θα υπολογισθεί είναι αρκετά μικρό για τις βλάβες που έχει το κτήριο. Η τεχνική έκθεση αυτή θα σταλεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης που είναι υπεύθυνο για το κτήριο, προκειμένου να γίνει ανάθεση εργασιών.
Ωστόσο, οι παρεμβάσεις αυτές δεν προβλέπεται να είναι ούτε «σταγόνα στον ωκεανό» για τα προβλήματα που έχει το κτήριο και είναι επιτακτική ανάγκη, και για λόγους ασφαλείας πλέον εργαζομένων και πολιτών, μια γενναία παρέμβαση από το υπουργείο Δικαιοσύνης.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις