Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας: Να παγώσει η κυβέρνηση οποιαδήποτε διαδικασία ανάρτησης δασικών χαρτών

Πρώτη Δημοσίευση: 18/01/2017 10:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/01/2017 10:56
Αναρτήθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή οι δασικοί χάρτες και όπως αναφέρει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας, «μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε χιλιάδες ιδιοκτήτες και παραγωγούς, καθώς το σύνολο σχεδόν της Μεσσηνίας χαρακτηρίζεται δασικό, με τεράστιες συνέπειες τόσο στο ιδιοκτησιακό καθεστώς χιλιάδων συμπολιτών μας, όσο κυρίως στον αγροτικό τομέα, όπου εκτάσεις παραγωγικές που προσδίδουν προϊόντα και υπεραξία, αλλά και οι συνδεδεμένες με αυτά επιδοτήσεις, είτε θα περικοπούν, μιας και θα κρίνονται ως μη επιλέξιμες, είτε θα χρειαστεί να πληρωθεί μεγάλο τίμημα για τον αποχαρακτηρισμό και τη νομιμοποίησή τους.
Ταυτόχρονα, η διαδικασία αντιρρήσεων προβλέπεται για μόλις 60 μέρες και έναντι αδρού τιμήματος. Δηλαδή, υποχρεώνεται ο κάθε ιδιοκτήτης και ο κάθε παραγωγός μέσα σε αυτές της συνθήκες κρίσης να πληρώσει για να αποδείξει το αυτονόητο. 
Με εισπρακτικού χαρακτήρα κινήσεις, με αμφίβολες επιστημονικά διαδικασίες χαρακτηρισμού εκτάσεων, μιας και χρησιμοποιήθηκαν αεροφωτογραφίες του 1945, αποτέλεσμα δε θα υπάρξει, αντιθέτως οι ήδη ταλαιπωρημένοι συμπολίτες μας θα υποχρεωθούν σε τεράστιες περιπέτειες, με απρόβλεπτες διαστάσεις για την τοπική οικονομία.
Καλούμε άμεσα την κυβέρνηση να παγώσει οποιαδήποτε διαδικασία ανάρτησης δασικών χαρτών, να εξετάσει με τη συνδρομή επιστημόνων και φορέων την ορθή παραγωγή χαρτών. Και να μη διανοηθεί να υποβάλει χιλιάδες συμπολίτες μας στη βάσανο των ενστάσεων με εξωπραγματικό κόστος.
Είναι εγκληματικό, μετά τη ληστρική φοροεπιδρομή της κυβέρνησης Καμμένου - Τσίπρα στα εισοδήματα ελεύθερων επαγγελματιών, εμπόρων, επιχειρήσεων και ειδικά των αγροτών, να έρχονται και να αμφισβητούν κόπους και θυσίες ετών με πρόσχημα τους δασικούς χάρτες, ενώ δυστυχώς η πρόθεσή τους είναι η επιβολή ενός ακόμα νέου φόρου».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις