Νοοτροπίες και πρακτικές της Περιφέρειας

Πρώτη Δημοσίευση: 06/05/2019 09:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/05/2019 09:19
Πολιτικά σωστή η…σιωπή του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για το θέμα του σαϊτοπόλεμου, αν και προσπάθησε και ο ίδιος να χρηματοδοτήσει την εκδήλωση, αλλά εισέπραξε την άρνηση των σαϊτολόγων. Τελικά, αυτή η άρνηση σε….καλό του βγήκε. 
Εκείνο που δεν καταλαβαίνουμε, όμως, είναι γιατί σιωπά εκκωφαντικά σε δημοσίευμα της "Εφημερίδας των Συντακτών", όπου αναφέρει ότι υπάρχει "κίνδυνος να χαθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για την υδροδότηση του οικισμού Παραλίου Άστρους Κυνουρίας, εξαιτίας περίεργων μεθοδεύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το έργο". Θα μου πείτε και τι ενδιαφέρει έναν Μεσσήνιο ή μία Μεσσήνια για το τι συμβαίνει στην Αρκαδία. Δεν είναι έτσι, μια και το γεγονός φανερώνει νοοτροπίες και πρακτικές, που δεν τιμούν την αρμόδια αρχή. 
Ας δούμε το δημοσίευμα ακροθιγώς. "Ένας δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός της Πελοποννήσου βρίσκεται μια ανάσα από το να λύσει το χρόνιο πρόβλημα υδροδότησής του.  
Το πολυαναμενόμενο έργο κατασκευής αγωγού στον οικισμό Παραλίου Άστρους Κυνουρίας εντάσσεται στο ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Πελοποννήσου) και υπόσχεται να διασφαλίσει σταθερή υδροδότηση στο τουριστικό θέρετρο, που έχει σοβαρά προβλήματα με το δίκτυό του. 
Η ιστορία, όμως, δεν έχει αίσιο τέλος. Αν και το έργο ακολούθησε καθ’ όλα νόμιμες διαδικασίες, μπλόκαρε στα γρανάζια της αρμόδιας περιφερειακής διαχειριστικής αρχής (ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου) που φαίνεται ότι ακολούθησε παρελκυστική, το λιγότερο, τακτική: υιοθέτησε τις αιτιάσεις ιδιωτικής εταιρείας που έχασε τον διαγωνισμό του έργου, απέκρυψε δεδομένα από υπουργικές υπηρεσίες, ανατρέποντας δρομολογημένες εξελίξεις, και υπερέβη τις αρμοδιότητές της, δίνοντας εντολή επαναπροκήρυξης του έργου". 
Δεν είναι και λίγα τα όσα αφήνουν να εννοηθεί το ρεπορτάζ της εφημερίδας. Μια απάντηση από τον κ. Τατούλη, θα έβαζε τα πράγματα στη θέση τους. Ή μήπως όχι; 
Α.Π. Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις