Ντίνα Νικολάκου: «Είναι πολύ αρνητικό να μιλάς για τουρισμό ενώ είσαι γεμάτος σκουπίδια»

Πρώτη Δημοσίευση: 27/10/2016 19:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 27/10/2016 19:55
Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για το 5ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου ανέφερε ως κριτήριο επιλογής διακοπών για τους Άγγλους και το θέμα των απορριμμάτων πλέον.
Σκεπτόμενοι, λοιπόν, την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Δυτικής Μάνης, αλλά και άλλους Δήμους της Μεσσηνίας, τη ρωτήσαμε σχετικά, όπως και για τις ενέργειες από πλευράς Περιφέρειας.
Η κα Νικολάκου δήλωσε ότι ως Περιφέρεια κάνουν προσπάθειες να αλλάξει το τοπίο, αφού γνωρίζουν ότι είναι μεγάλο μείον «να θέλουμε να μιλάμε για τουρισμό την ίδια ώρα που είσαι γεμάτος σκουπίδια, αυτά τα δύο δε γίνονται».
Γενικότερα για το ζήτημα της προσωρινής διαχείρισης, ανέφερε ότι αυτή την ευθύνη έχουν οι Δήμοι. Ειδικότερα για το Δήμο Δυτικής Μάνης, που κατ’ εξοχήν προτιμούν οι Άγγλοι τουρίστες, η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι, ενώ έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είναι σε αδιέξοδο.
Όπως εξήγησε, όταν ζήτησε από την Περιφέρεια να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενημέρωσαν τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και κηρύχθηκε για συγκεκριμένο διάστημα.
Αυτό, όμως, που επισήμανε, κλείνοντας, και για το συγκριμένο Δήμο, αλλά και για όλους τους Δήμους που πιθανόν ο κόσμος νομίζει ότι επειδή δεν είναι τα σκουπίδια στους δρόμους κάνουν διαχείριση νόμιμη, είναι ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.
Συμπλήρωσε, δε, ότι πρέπει να γνωρίζουμε πως για να σταματήσει να υπάρχει το πρόβλημα των απορριμμάτων, η νόμιμη λύση είναι μόνο μία. Κι   όπως είπε, ευτυχώς βλέπει ότι έχουν καταλάβει όλοι ότι πλησιάζει η ώρα που θα υπογραφεί το μεγάλο έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο θα αλλάξει εντελώς σελίδα σε σχέση με την ανάπτυξη στην Πελοπόννησο.
Δεν είναι απλά η λύση του προβλήματος των απορριμμάτων, σχολίασε, δεν είναι απλά ότι εκτός από την ολοκληρωμένη είναι υποχρεωμένη η ανάδοχος εταιρεία μέσα στους πρώτους 10 μήνες να αναλάβει και την προσωρινή διαχείριση. Αλλά σε συνδυασμό με την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, θα σταματήσει η κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, κι αυτό φαίνεται από τους διαγωνισμούς που κάνουν οι Δήμοι, με ποσά και χρονικά διαστήματα που δείχνουν ότι το έργο της Περιφέρειας είναι το φτηνότερο και υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.
Άλλωστε, η ίδια δε θεωρεί τυχαίο που γίνεται πάλη σε όλους τους τόνους εδώ και αρκετά χρόνια να πεισθούν όλοι οι φορείς ότι αυτή είναι η λύση, ενώ επίσης δεν είναι τυχαίος ο πόλεμος που δέχθηκαν ξεκινώντας αυτό το τολμηρό έργο, αφού σπάει πολλά κατεστημένα. Από την αρχή ήξεραν ότι θα είχαν δυσκολίες, αλλά αυτές δίνουν στην Περιφέρεια περισσότερη δύναμη να επιμένουν και στο τέλος δεν είναι προσωπική νίκη, αλλά νίκη των πολιτών.  

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση


Σχόλια

A disgrace and a shame to the people of West Mani. It is like living in 1816 and not 2016. I cannot understand why the authorities let this happen. It is like a Third World country not Greece. I hope those responsible are held to account. It is dirty, dirty, dirty and shameful.

Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις