Ντίνα Νικολάκου: «Σε πανικό ο κ. Νίκας επιστρατεύει τη λάσπη»

Πρώτη Δημοσίευση: 23/04/2019 20:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 23/04/2019 20:12
-«Τα τέσσερα ψέματα που νομίζει ότι θα τον κρατήσουν πολιτικά ζωντανό και ένα ερώτημα που συνεχίζει να μην απαντάει»
 
Εποχές παρακράτους, με εργαλεία την απειλή, τον εκβιασμό, τη φίμωση και τη συκοφαντία, θυμίζει η πολιτική συμπεριφορά του απερχόμενου δημάρχου Καλαμάτας, σύμφωνα με την κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, αντιπεριφερειάρχη και πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία παρέθεσε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου χθες.
«Ο απερχόμενος δήμαρχος ουσιαστικά υπαγόρευσε στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” τις συκοφαντίες εις βάρος του περιφερειάρχη και της οικογένειάς του. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι πολιτικοί αντίπαλοι του Πέτρου Τατούλη μετέρχονται ακριβώς το ίδιο Μέσο. Το 2014, λίγο καιρό πριν από την εκλογική αναμέτρηση, οι κ.κ. Μανώλης και Βουδούρης με τα ίδια ακριβώς ψέματα έστησαν το προεκλογικό τους αφήγημα. Τα "Παραπολιτικά" οδηγήθηκαν στα δικαστήρια και η ελληνική Δικαιοσύνη το 2017 κατονόμασε τους υπευθύνους ως κοινούς συκοφάντες», τόνισε η κα Νικολάκου.
"Με δεδομένο ότι οι πολίτες πρέπει, επιτέλους, να ακούσουν και μερικές αλήθειες", η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής διευκρίνισε ότι θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα εξονυχιστικά, προκειμένου να μην επανέλθει ποτέ πια στο μέλλον στο θέμα.
"Ψέμα πρώτο", ανέφερε η κα Νικολάκου "ότι η εν λόγω εταιρεία έχει δήθεν αναλάβει το 50% των έργων της Περιφέρειας. Το αληθινό ποσοστό είναι 0,5% των έργων, το σύνολο των οποίων της έχει ανατεθεί έπειτα από διαγωνιστικές διαδικασίες. Μια απλή αναζήτηση στο Διαύγεια αποδεικνύει το αληθές". 
"Ψέμα δεύτερο", συνέχισε, "ότι έχει αναλάβει η εν λόγω εταιρεία υπεργολαβίες σε άλλα έργα της Περιφέρειας. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς σε αυτή την περίπτωση το ποσοστό της θα ανερχόταν σε 1,7 % και όχι 0,5% όπως ισχύει. Και σε αυτή την περίπτωση η αλήθεια επιβεβαιώνεται με τα στοιχεία των ισολογισμών της εταιρείας που είναι δημοσιευμένα στο ΓΕΜΗ".
Ψέμα τρίτο είναι", ανέφερε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης, "ότι η συγκεκριμένη εταιρεία επί της θητείας του κ. Τατούλη έχει εκτοξεύσει τα κέρδη της. Η αλήθεια είναι ότι από το 2011, όταν και ανέλαβε περιφερειάρχης ο Πέτρος Τατούλης, η εταιρεία έχει μειώσει στο 1/3 τον τζίρο της, κάτι που επίσης προκύπτει από τα επίσημα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία της ". 
Ψέμα τέταρτο", κατέληξε η κ. Νικολάκου, "ότι η ΚΑΣΤΑΤ έχει λάβει αναθέσεις από την Περιφερειακή Αρχή. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει γίνει ποτέ καμία ανάθεση από την Περιφέρεια και ότι όλα τα έργα τα οποία εκτελεί τα έχει αναλάβει έπειτα από την ολοκλήρωση διαγωνιστικών διαδικασιών. Ακόμα και στην περίπτωση των φυσικών καταστροφών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όταν για λόγους κατεπείγοντος ακολουθήθηκαν συνοπτικές διαδικασίες, όπως ο νόμος ορίζει, η εν λόγω εταιρεία αποκλείστηκε με εντολή του περιφερειάρχη".
Τέλος, να σημειωθεί ότι η κα Νικολάκου δήλωσε ότι είναι πολύ υπερήφανη για το έργο της Οικονομικής Επιτροπής, ενώ το σύνολο των αποφάσεών της έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί από όλα τα αρμόδια όργανα που προβλέπει ο νόμος. Κάλεσε, δε, τον απερχόμενο δήμαρχο να πει, επιτέλους, κάτι για την Πελοπόννησο, γιατί αυτό το παραμυθάκι που επιχειρεί την "πολιτική δολοφονία" του Πέτρου Τατούλη και μελών της οικογένειάς του πλήττει την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου και δημιουργεί αποστροφή στους πολίτες. "Ο ίδιος πρέπει, επιτέλους, να μας ενημερώσει με ποιον τρόπο διαχειρίστηκε τα 7 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταφορά των σκουπιδιών της Καλαμάτας και για ποιο λόγο συνέχιζε να υπογράφει αναθέσεις σκουπιδομεταφοράς σε εργολάβο που διωκόταν δικαστικά για παράνομη εναπόθεση των σκουπιδιών της Καλαμάτας στη Φολόη", επανέλαβε η κα Νικολάκου, ένα ερώτημα που ο κ. Νίκας αρνείται επίμονα εδώ και καιρό να απαντήσει.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις