Ντίνα Νικολάκου για Παναγιώτη Νίκα: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης»

Πρώτη Δημοσίευση: 30/08/2019 18:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 30/08/2019 18:22
Σχολιάζοντας την πρώτη συνέντευξη του Π. Νίκα μετά την ορκωμοσία του, η υπεύθυνη επικοινωνίας της Νέας Πελοποννήσου», Κωνσταντίνα Νικολάκου, δήλωσε: «Ο κ. Νίκας αμέσως μόλις ορκίστηκε ομολόγησε, έπειτα από επικοινωνία του με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ότι η Πελοπόννησος απεμπολεί την κατοχυρωμένη με νόμο αυτοτέλειά της στη διαχείριση του ΕΣΠΑ, αφού απείλησε ότι σε συνεννόηση με τον υπουργό η Περιφέρειά μας θα απολέσει κοινοτικούς πόρους. Οφείλει, πρώτον, άμεσα να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί και, δεύτερον, να ανακαλέσει τη δήλωσή του αυτή, γιατί υποβαθμίζει απόλυτα το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας. Του δηλώνουμε ότι η “Νέα Πελοπόννησος” θα παραμείνει αυστηρός θεματοφύλακας, ώστε η Περιφέρεια και οι Πελοποννήσιοι πολίτες να μη χάσουν ούτε ένα ευρώ από τους διαθέσιμους πόρους, τη στιγμή μάλιστα που κατά την προηγούμενη αναθεώρηση του ΕΣΠΑ πέτυχε με το σχέδιο και τη διεκδικητική της ικανότητα να εξασφαλίσει επιπλέον 22 εκατομμύρια ευρώ για την Πελοπόννησο.
 
«Έπεσαν οι μάσκες Νίκα στο έργο της διαχείρισης των αποβλήτων του Π. Τατούλη»
Σε ό,τι αφορά το θέμα των σκουπιδιών, η υποκρισία του κ. Νίκα, επιτέλους, αποκαλύφθηκε. Ομολόγησε πλέον δημόσια ότι το έργο ΣΔΙΤ είναι προϊόν διεθνούς διαγωνισμού και δεν αλλάζει. Του θυμίζουμε ακόμα μια φορά δημόσια ότι είναι έργο του Πέτρου Τατούλη και της παράταξης της “Νέας Πελοποννήσου” και ότι ο ίδιος θα πρέπει, επιτέλους, να απολογηθεί στους πολίτες για τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ που κόστισε η ανάθεσή του για τη μεταφορά των σκουπιδιών της Καλαμάτας. Επίσης, του επισημαίνουμε ότι η σύμβαση φέρει την υπογραφή του Πέτρου Τατούλη, την ώρα που τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση που εκπροσωπεί επιχείρησαν να μπλοκάρουν το έργο. 
 
«Δεν μπορούν να υπάρξουν συνεργασίες ψέματα, κοροϊδίες και ακραίες κομματικές συμπεριφορές»
Θα πρέπει, επίσης, να σταματήσει να επενδύει στη λογική της αποστασίας, που τόσο έχει πληγώσει τον τόπο, προκειμένου να "εκβιάσει" την πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αφού βλέπει ότι οι συνεργασίες που φανταζόταν δεν του "βγαίνουν". Η “Νέα Πελοπόννησος” αναδείχθηκε νικήτρια στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών με ίδιο αριθμό συμβούλων με την παράταξή του και θα είναι πιο ισχυρή και πιο ενωμένη από ποτέ, σεβόμενη την εντολή των πολιτών. Δε μας πείθει, άλλωστε, για την υπερκομματική του πολιτική κουλτούρα, όταν υμνεί προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο, δεδομένου ότι η κάθοδός του στην Περιφέρεια είχε ακραία κομματικά χαρακτηριστικά. Αποτελεί, άλλωστε, πολιτική οπισθοδρόμηση για την Πελοπόννησο η απόλυτη κομματικοποίηση των περιφερειακών εκλογών από τους κ.κ. Νίκα και Μητσοτάκη.
 
«Ο κ. Νίκας ακολουθεί τη γνωστή παροιμία: Φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης» 
Οφείλει, τέλος, να πάψει να κρύβει την πολιτική του αμηχανία πίσω από ρεβανσιστικές λογικές και απειλές ελέγχων από ιδιωτικές εταιρείες. Του δηλώνουμε ότι δε φοβόμαστε τίποτα, σε αντίθεση με τον ίδιο που κορόιδεψε τους πολίτες με ψέματα και σήμερα πια ξεδιπλώνει το πραγματικό του πρόσωπο». Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις