Ντ. Νικολάκου κατά «Ελευθερίας»: «Αυτό είναι μπούλινγκ σε γυναίκες»

Πρώτη Δημοσίευση: 13/09/2016 10:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/09/2016 10:29
Για το χαρακτηρισμό «ξεκατίνιασμα» στο επεισόδιο με τη Νάντια
 
«Είναι ντροπή αυτό που έγινε. Είναι μπούλινγκ». Είναι μερικά από τα όσα είπε χθες σε συνέντευξη που έδωσε η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, αναφερόμενη στη λέξη «ξεκατίνιασμα» που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Ελευθερία» για το επεισόδιο που είχε το περασμένο Σάββατο με την πρώην βουλευτή Νάντια Γιαννακοπούλου.
Η κα Νικολάκου αναφέρθηκε με σκληρά λόγια στη στάση της εφημερίδας και προσωπικά στον εκδότη της.
 
«Σεξιστικό σχόλιο»
Η κα Νικολάκου ανέφερε ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα της εφημερίδας θίγει κάθε γυναίκα που θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική. «Είναι αδιανόητο από τη συγκεκριμένη εφημερίδα, την “Ελευθερία’, μια έγκριτη εφημερίδα κατά το παρελθόν, η οποία λόγω του μένους που έχει και της εμπάθειας εναντίον μου και εναντίον της Περιφέρειας, ξέφυγε από κάθε όριο. Δε γίνεται την πολιτική αντιπαράθεση ή τη διαφωνία, όταν πρόκειται για άντρες, να τη λέμε “πολιτική κόντρα ή σύγκρουση”, και όταν πρόκειται για γυναίκες, να τη λέμε “ξεκατίνιασμα”. Είναι ντροπή αυτό. Είναι ένα μπούλινγκ. Οι γυναίκες είναι εδώ και παλεύουν, αγωνίζονται και έχουν ίδια δικαιώματα με τους άντρες.
Αν ο εκδότης της ή οποιοσδήποτε άλλος έχει πρόβλημα, πρέπει να βγει, επιτέλους, να το πει. Πρέπει να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο κατρακύλισμα. Δεν ξέρω τι υπονοεί το “ξεκατίνιασμα”. Θεωρώ ότι και η κα Γιαννακοπούλου και εγώ έχουμε αποδείξει ότι παλεύουμε γι’ αυτό που πιστεύουμε. Και έχουμε δικαίωμα κι εμείς, όπως έχουν οι άντρες πολιτικοί, να διαφωνούμε ή να μη διαφωνούμε. Οποιαδήποτε σεξιστικά σχόλια ή σεξιστικά προβλήματα έχει ο εκδότης, είναι δικό του θέμα», τόνισε η κα Νικολάκου.
 
Η διαφωνία
Αναφερόμενη στη διαφωνία της με την κα Γιαννακοπούλου, είπε ότι αυτή ξεκίνησε το 2014, όταν η πρώην βουλευτής στήριξε τον κ. Γ. Δέδε και όχι τον κ. Τατούλη.
Και πρόσθεσε: «Οι πολίτες με δικαίωσαν. Με συντριπτική πλειοψηφία, με σχεδόν 60%, επέλεξαν τον κ. Τατούλη. Αυτό δε σημαίνει τίποτα, έτσι είναι στην πολιτική. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Όμως, έχω διαφορετική άποψη με την κα Γιαννακοπούλου και για το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη. Έχω επιλέξει από τότε που ορίσθηκα αντιπεριφερειάρχης από τους Μεσσήνιους και τον κ. Τατούλη, να είμαι διακριτή σε όλα όσα έχουν να κάνουν με τα κόμματα. Είχα έντονα διαφωνήσει με αυτούς που ήθελαν το ΠΑΣΟΚ ένα μικρό κόμμα και όχι ένα μεγάλο κόμμα. Και κατάφεραν από το 40% να το φτάσουν στο 4%. Έχω διαφωνία με τον τρόπο που χειρίστηκαν, όποιοι χειρίστηκαν, τα τελευταία χρόνια το ΠΑΣΟΚ. Μόνο και μόνο για να επιβιώνουν, απογοητεύοντας τη μεγάλη μάζα των πολιτών.
Έπρεπε να τα πω αυτά, γιατί οι πολίτες από το πρωί είναι τόσο αγανακτισμένοι, με αυτό το “ξεκατίνιασμα”, το οποίο μέσω facebook από χθες το βράδυ είχε ανακοινωθεί. Οι γυναίκες δεν κιοτεύουν. Άλλωστε, γυναίκες διαχειρίζονται μεγάλα ζητήματα που έχουν να κάνουν και με την Ευρώπη και την οικονομία.
Ας ηρεμήσουν, λοιπόν, αυτοί που έχουν πρόβλημα με τις γυναίκες. Πολιτική κριτική θέλουμε. Μία ολόκληρη σελίδα χωρίς κανείς να την υπογράφει. Να μας πει ποιος το έγραψε, ποιος χρησιμοποίησε τον όρο “ξεκατίνιασμα”. Θλίβομαι που στη Μεσσηνία βλέπω αυτή τη μεγάλη κατρακύλα, την ίδια χρονική στιγμή που παλεύουμε όλοι για να ανέβει ο νομός ψηλά».
Σε ό,τι αφορά το περιστατικό με την κα Γιαννακοπούλου, η κα Νικολάκου είπε ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δεν έγινε καμία αντιπαράθεση, αλλά «μια κουβέντα αμέσως μετά τη συνάντηση, χωρίς να έχει κανένα ενδιαφέρον για τους πολίτες».
«Το ότι έχει επιλεγεί η λέξη “ξεκατίνιασμα” είναι το ζήτημά μου. Το θεωρώ μείζον θέμα και γι’ αυτό το αναφέρω. Οι πολίτες ξέρουν πως μια εφημερίδα από το 2011 έως το 2016, ό,τι γράφει είναι είτε δυσφήμηση, είτε σπίλωση, είτε ψευδές. Μια φορά, ένα καλό δεν έχω κάνει; Δε με πειράζει, όμως, αυτό. Τον γνωρίζω το λόγο που το κάνει. Δε θέλω να το πω αυτή τη στιγμή. Ο καθένας κρίνεται, οι πολίτες κρίνουν και ευχαριστώ όλους αυτούς που από το πρωί έχουν επικοινωνήσει μαζί μου για να μου πουν να συνεχίσω πιο σκληρά, για να σπάσω όλα αυτά τα κατεστημένα που τόσα χρόνια στη Μεσσηνία θέλουν να το παίζουν παράγοντες», κατέληξε η κα Νικολάκου.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις