Νότες τζαζ… πλημμύρισαν την Καρδαμύλη

Πρώτη Δημοσίευση: 08/05/2018 09:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 08/05/2018 09:45
Είναι ένα από τα… καμάρια της Μεσσηνίας με τη φυσική της ομορφιά, αλλά από τις προηγούμενες ημέρες και μέχρι τις 12 Μαΐου έχουμε ένα λόγο παραπάνω για να την επισκεφθούμε. Κι αυτό, γιατί ξεκίνησε και φέτος στην Καρδαμύλη το 5o Kardamili International Jazz Festival, μια πολυήμερη μουσική γιορτή. Πρόκειται για μια διοργάνωση των ξένων επισκεπτών της Μάνης, Νορβηγών βασικά, οι οποίοι γοητεύτηκαν από την περιοχή και θέλησαν να ανταποδώσουν.
Κάθε άνοιξη, λοιπόν, επιστρέφουν στη Μάνη, κάθε χρονιά με περισσότερους μουσικούς και από περισσότερες χώρες, και δίνουν συναυλίες στις πλατείες, τις παραλίες, τις καφετέριες, τα μπαρ, τα εστιατόρια της περιοχής. Όλες δωρεάν. Το Φεστιβάλ άρχισε την περασμένη Πέμπτη από την Καλαμάτα, ωστόσο το επίσημο ξεκίνημα έγινε το περασμένο Σάββατο στην Καρδαμύλη, ενώ μία μέρα αργότερα έλαβε χώρα και η καθιερωμένη πια παρέλαση των μουσικών στην έδρα του Δήμου Δυτικής Μάνης.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μέχρι τις 12 Μαΐου θα γίνουν περίπου 50 μουσικές εκδηλώσεις, σε 30 διαφορετικά σημεία, από περίπου 60 μουσικούς, από μουσικά σχήματα από τη Νορβηγία, την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Αυστρία, τη Σκωτία, την Αγγλία, τη Σουηδία και την Αργεντινή.
Το επίσημο ξεκίνημα έγινε το απόγευμα του Σαββάτου, με διαφορετικές συναυλίες, στο καφέ bar Ανδρούβιστα και στο Xai Xou, στην Καρδαμύλη.
Την Κυριακή, οι μουσικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί, ενώ η παρέλαση έγινε το απόγευμα, με ξεκίνημα από τους “Διόσκουρους” και τερματισμό στην πλατεία της Καρδαμύλης.
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις