Ν. Σοφιανός: «Τα ναρκωτικά… στηρίζουν το σύστημα και όχι τους ανθρώπους»

Πρώτη Δημοσίευση: 28/06/2016 10:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 28/06/2016 10:16
Την περασμένη Παρασκευή το ΚΚΕ πραγματοποίησε εκδήλωση στην Καλαμάτα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και παρουσίασε τις θέσεις του, με ομιλητή το Νίκο Σοφιανό μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν  εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ-Κύτταρο, άνθρωποι του πολιτισμού και του αθλητισμού:  από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων, την Ομοσπονδία Μπάσκετ (ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ), την Ένωση Προπονητών Μεσσηνίας, το Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας, τον ΑΟ Φυτειάς και το Μορφωτικό Σύλλογο Μεσσηνίας, το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο, την Πειραματική Σκηνή, τη Θεατρική Διαδρομή, όπως και ο πρώην  δήμαρχός Καλαμάτας Γ. Κουτσούλης.
Ακολούθησε πλούσια συζήτηση και παρεμβάσεις πάνω στις θέσεις του κόμματος για τα ναρκωτικά.
Νωρίτερα ο Νίκος Σοφιανός επισκέφθηκε μαζί με αντιπροσωπεία της ΤΕ Μεσσηνίας τις εγκαταστάσεις του ΚΕΘΕΑ-Κύτταρο στη Σπερχογεία, όπου συνομίλησε με το προσωπικό και τους θεραπευόμενους. Στάθηκε ιδιαίτερα στο σημαντικό έργο που γίνεται στο ΚΕΘΕΑ συνολικά, αλλά και στην Καλαμάτα, και τα θετικά αποτελέσματα του προγράμματος που ακολουθείται.
Στην ομιλία του ο Νίκος Σοφιανός, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Το ΚΚΕ χαιρετίζει τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που αντιστέκεται στην προπαγάνδα περί δήθεν αθώων ναρκωτικών και έτσι εμποδίζει τη νομιμοποίησή τους και την επιδημική εξάπλωσή τους, ειδικά μέσα σε συνθήκες κρίσης.
Υποστηρίζει θερμά το δικαίωμα όλου του λαού σε υπηρεσίες πρόληψης και το δικαίωμα των εξαρτημένων στη θεραπεία και την επανένταξη. Αναγνωρίζει τον ηρωισμό με τον οποίο δίνουν τη μάχη οι εργαζόμενοι στα επίσημα θεραπευτικά προγράμματα, καθώς και οι οικογένειες των εξαρτημένων που τους στηρίζουν.
Καταδικάζει την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που την ίδια ώρα που πετσοκόβει τις επιχορηγήσεις των προγραμμάτων απεξάρτησης, μεθοδεύει με διάφορα τεχνάσματα τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών και την αποδοχή τους απ' το λαό.
Τα ναρκωτικά, όμως, δεν είναι ούτε αθώα, ούτε μοδάτα, ούτε φάρμακα, ούτε λύση για την οικονομία. Τα ναρκωτικά είναι ό,τι μαρτυράει το όνομά τους: Νάρκη στο μυαλό και την ανθρώπινη υπόσταση, νάρκη στην πραγματική ελευθερία, νάρκη στην ελπίδα για μια άλλη ζωή, με δικαιώματα και αξιοπρέπεια για τον καθένα.
Τα ναρκωτικά τα έχει ανάγκη το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και όχι οι άνθρωποι. Αυτό το σύστημα που υπηρετεί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που αφου ξεδιάντροπα αφαίρεσε όποιο δικαίωμα των εργαζομένων είχε απομείνει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αφού στρώνει το δρόμο που οδηγεί στα ναρκωτικά, χτίζει ύπουλη επιχειρηματολογία για δήθεν φαρμακευτικό και ωφέλιμο χασίς, που θα σώσει και την οικονομία μας.
Φωτεινό παράδειγμα έχουν τις χώρες της Ε.Ε. που εφάρμοσαν τέτοιες πολιτικές, οι οποίες όμως παρουσιάζουν πενταπλάσια και δεκαπλάσια ποσοστά χρήσης στο γενικό πληθυσμό, αλλά και ειδικά ανάμεσα στους μαθητές».
Α.Π.



Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις