Ξεβίδωσε τα μπουλόνια ελαστικού αυτοκινήτου για… πλάκα!

Πρώτη Δημοσίευση: 10/05/2019 16:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/05/2019 21:30
Καταδικάστηκε για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης  
Φτηνά τη γλίτωσε χθες ένας άντρας, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Καλαμάτας γιατί ξεβίδωσε τα μπουλόνια από το λάστιχο του αυτοκινήτου γνωστού του, με αποτέλεσμα αυτός να κινδυνέψει.
Αρχικά είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, αλλά κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο έγινε δεκτό το αίτημα μετατροπής της κατηγορίας και χθες εισήχθη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο ως πλημμέλημα.
Τόσο στο πρώτο δικαστήριο όσο και χθες κρίθηκε ένοχος για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης με ενδεχόμενο δόλο και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείσα εκ προθέσεως.
Πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 2,5 ετών και χθες η ποινή του μειώθηκε σε φυλάκιση 1 έτους και 5 μηνών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.
 
Ξεβίδωσε τα μπουλόνια
Όπως περιέγραψε ο μάρτυρας κατηγορίας, γνωρίζει τον κατηγορούμενο, καθώς διατηρεί κατάστημα κι αυτός πάει εκεί και ψωνίζει. Όλα, όπως είπε, ξεκίνησαν όταν είχε καεί ένας κάδος απορριμμάτων και η Αστυνομία συνέλαβε τον κατηγορούμενο. Τότε αυτός θεώρησε ότι ο καταστηματάρχης τον έδωσε στην Αστυνομία.
Τις επόμενες ημέρες παίρνοντας το αυτοκίνητό του, έπειτα από 50 μέτρα ο ένας τροχός έφυγε από το αμάξωμα, αλλά ευτυχώς ο οδηγός δεν κινδύνεψε.
Όπως ανακάλυψαν στη συνέχεια, αυτό συνέβη διότι ο κατηγορούμενος είχε ξεβιδώσει τα μπουλόνια του ελαστικού.
Ο μάρτυρας κατηγορίας σημείωσε πως δεν πιστεύει ότι ο κατηγορούμενος ήθελε να του κάνει κακό, λέγοντας πως δεν αντιλήφθηκε τις συνέπειες της πράξης του. Χαρακτηριστικά είπε: «Έχει μυαλό 5χρονου. Να γελάσει ήθελε».
 
Απολογία
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος και απαντώντας σε ερωτήσεις της Έδρας, είπε ότι ο κάδος των απορριμμάτων πήρε φωτιά γιατί πέταξε ένα αναμμένο τσιγάρο. Για το συγκεκριμένο περιστατικό, ανέφερε πως ξεβίδωσε μπουλόνια μαζί με έναν νεαρό και τα πήρε.
Μάλιστα, απάντησε σε ερώτηση του Προέδρου ότι ο νεαρός έφερε το «σταυρό» που χρησιμοποίησαν για να τα ξεβιδώσουν, ενώ σε άλλες ερωτήσεις που του έγιναν έδειξε να μην αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της πράξης του. Μάλιστα, είπε ότι το έκαναν για «καλαμπούρι».
Τέλος, παραδέχθηκε ότι ακολουθεί ψυχιατρική αγωγή.
Τελικά, με πρόταση και του εισαγγελέα, κρίθηκε ένοχος.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις