Ξεκάθαρη επικράτηση του Πέτρου Τατούλη στην Πελοπόννησο

Πρώτη Δημοσίευση: 27/05/2014 12:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 27/05/2014 12:26
Ξεκάθαρο το μήνυμα της κάλπης και των πολιτών


Ο Οδυσσέας Βουδούρης θεωρεί ότι ο νέος περιφερειάρχης δε θα ολοκληρώσει τη θητεία του


Του Αντώνη Πετρόγιαννη


Μετά το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των περιφερειακών εκλογών στην Πελοπόννησο και την ευρεία διαφορά του Πέτρου Τατούλη από τον Οδυσσέα Βουδούρη, οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι το θέμα του νικητή για τη νέα πενταετία έχει ήδη λήξει.
Παρ’ όλα αυτά, ο δεύτερος γύρος έκρυβε κάποιες εκπλήξεις, όχι ως προς το όνομα του νέου περιφερειάρχη, αλλά ως προς το εύρος της νίκης. Θα πρέπει να καταγραφεί ότι ο κ. Τατούλης αύξησε τις ψήφους του κατά 30.000 περίπου (157.672 σε 182.279), ενώ ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν είχε καμία ξεκάθαρη στήριξη από τους υπόλοιπους ανθυποψηφίους του, κατάφερε να κερδίσει 45.000 επιπλέον ψηφοφόρους (από 57.417 σε 124.832), βελτιώνοντας έτσι σημαντικά την εικόνα του, αλλά και τις εντυπώσεις της υποψηφιότητάς του.
Μάλιστα, πολλοί τόνιζαν ότι η διαφαινόμενη συντριπτική νίκη του Πέτρου Τατούλη στις περιφερειακές εκλογές στην Πελοπόννησο είχε αρχίσει ήδη να προβληματίζει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στην Κουμουνδούρου όσο και στους 5 νομούς της Περιφέρειας.
Οι αναλύσεις του πρώτου γύρου έδειχναν ότι ο εκλεκτός της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, κι ενώ οι νομαρχιακές οργανώσεις στην Πελοπόννησο είχαν αντιταχθεί στην επιλογή του, απέδειξε με το ποσοστό που πήρε ότι δε συσπείρωσε τους πολίτες, ούτε και τα κομματικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ήταν εμφανές σε όλη τη διάρκεια του τελευταίου διμήνου και δεν ανεστράφη ποτέ.
Έτσι, προϋπέθεταν ότι, ακόμη κι αν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη (σ.σ. προχθές) Κυριακή κατάφερνε να προσελκύσει όλους τους ψηφοφόρους του «αντάρτη» από το ΠΑΣΟΚ, Γ. Δέδε, που τερμάτισε σε απόσταση αναπνοής από τον κ. Βουδούρη, του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των Οικολόγων, δε θα συγκέντρωνε ούτε το 40% των ψήφων, σε μια Περιφέρεια στην οποία η αποχή κυμάνθηκε πάνω από το 50%!
Τούτων δοθέντων, η υποψηφιότητα και το αποτέλεσμα του κ. Βουδούρη κρίνονται ως ικανοποιητικά.


Δηλώσεις


ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ


Η Πελοπόννησος θα είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας μας


Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα έφτασε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής στο εκλογικό του κέντρο, στην κεντρική πλατεία Τρίπολης, ο επανεκλεγείς περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, όπου και μίλησε στο συγκεντρωμένο πλήθος.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: «Σήμερα (σ.σ. προχθές) δώσατε με τον καλύτερο τρόπο ένα μήνυμα σε όλη τη χώρα, εκεί που δουλεύουν, εκεί που υπάρχει σχέδιο, τότε μόνο μπορούν να πετύχουν. Σήμερα έστειλαν οι Πελοποννήσιοι ένα μήνυμα σε όλη τη χώρα, λέγοντας ότι ο λαϊκισμός, η λασπολογία, δεν μπορεί να έχουν θέση στη χώρα μας, δεν μπορεί να έχουν θέση στη Νέα Ελλάδα, στην ισχυρή Ελλάδα των ισχυρών ευρωπαϊκών Περιφερειών.
Σήμερα δώσατε απάντηση σε όλους αυτούς που θέλουν, δήθεν, να προωθήσουν την επαναστατικότητα, ότι εμείς στην Περιφέρεια από το 2010 επιχειρήσαμε τις μεγάλες πολιτικές ανατροπές και σήμερα είμαστε ενισχυμένοι με την ενισχυμένη ετυμηγορία των πολιτών, για να συνεχίσουμε αυτό το έργο που αρχίσαμε.
Είμαστε εδώ παρόντες όλοι, γιατί πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν μεσσίες, η μόνη δύναμη σε αυτή τη χώρα είναι οι ίδιοι οι πολίτες. Δείξαμε εμπιστοσύνη σε όλους εσάς και αυτή η εμπιστοσύνη εξοφλήθηκε με τον καλύτερο τρόπο.
Η σημερινή μας νίκη αποτελεί ξεκάθαρο μήνυμα για όλη τη χώρα ότι πρέπει να σταματήσουν οι αντιδικίες και να συμφωνήσουμε σε βασικά ζητήματα που αφορούν στο μέλλον του τόπου και των ανθρώπων του».
«Τηρούμε το συμβόλαιό μας με τους πολίτες» τόνισε τέλος ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «οι Πελοποννήσιοι πολίτες θα ισχυροποιήσουν ακόμα περισσότερο την Πελοπόννησο και θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του τόπου μας, όπως έκαναν πάντα, με την ανιδιοτέλεια και τον άδολο και ακομμάτιστο πατριωτισμό τους».


ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ


Η «Πελοπόννησος Πρώτα» πρόδρομος μιας ευρείας συμμαχίας


Το σύστημα Τατούλη θα καταρρεύσει πριν από τη λήξη της πενταετίας


Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πελοπόννησος Πρώτα», Οδυσσέας Βουδούρης, σημείωσε: «Θέλω πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας οι οποίοι μας εμπιστεύτηκαν. Τους ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη τους και τους διαβεβαιώνω ότι την ψήφο τους θα την κάνουμε καθημερινό αγώνα. Θέλω να ευχαριστήσω τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους, τους συνεργάτες μου και τους φίλους που δεν ήταν υποψήφιοι. Όλοι συνέβαλαν ενεργά στον αγώνα μας. Όλοι μαζί δώσαμε τη μάχη των περιφερειακών εκλογών με πίστη και αποφασιστικότητα.
Ευχαριστώ όλους όσοι ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ, ευχαριστώ επίσης όσους ανήκουν στην “Κοινωνία Πρώτα”, ευχαριστώ εξίσου όλους όσοι ανήκουν σε άλλους φορείς ή είναι ανένταχτοι. Με όλους, το τονίζω, με όλους είχαμε μια άψογη και παραδειγματική συνεργασία.
Στη διάρκεια αυτής της εκλογικής μάχης πετύχαμε δυο σημαντικούς στόχους. Πρώτον, αναδείξαμε με επιχειρήματα και στοιχεία τη φύση αυτού του κατεστημένου, του συστήματος Τατούλη, που συνδυάζει μια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική με μεθόδους αυταρχισμού και υπερσυγκεντρωτισμού.
Ένα σύστημα που διαθέτει ισχυρότατα ερείσματα, διότι εξυπηρετεί στο παρασκήνιο μεγάλα συμφέροντα. Χάρη σε αυτά τα ερείσματα η κατάρρευση αυτού του συστήματος πήρε σήμερα (σ.σ. προχθές) μια αναβολή. Χάρη σε αυτά τα ερείσματα κατάφερε να αποκρύψει σε μέρος της κοινής γνώμης την πραγματική του φύση.
Όμως, τα στοιχεία τα οποία αποκαλύψαμε, οι ατασθαλίες και τα σκάνδαλα τα οποία βαρύνουν το σύστημα Τατούλη, προδιαγράφουν την περαιτέρω συρρίκνωσή του και το τέλος του, το οποίο θα επέλθει και πριν από τη λήξη της πενταετίας.
Δεύτερον, σε μια αυτοδιοικητική αναμέτρηση, εξαιρετικά δύσκολη για την αξιωματική αντιπολίτευση, καταφέραμε να συσπειρώσουμε στην Πελοπόννησο σημαντικά περισσότερες δυνάμεις από το μέσον όρο της υπόλοιπης Ελλάδας. Αυτό μας επέτρεψε να είμαστε μια από τις 4 Περιφέρειες όπου η αντιπολίτευση πέρασε στο δεύτερο γύρο.
Σ’ αυτόν το δεύτερο γύρο καλέσαμε σε μια ευρεία συστράτευση, με πρόγραμμα την ανάπτυξη προς όφελος των κατοίκων, με όρους διαφάνειας και αλληλεγγύης. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή η συμμαχία αποτελεί το μόνο δρόμο εξόδου από την κρίση, τόσο στην Πελοπόννησο όσο και στην Ελλάδα. Αυτή η πολιτική μας πέτυχε ένα σημαντικό βήμα.
Σήμερα συγκεντρώσαμε μια ικανή βάση, για να συνεχίσουμε τον αγώνα αποτελεσματικά. Συνεκτιμώντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, γίνεται πλέον ορατή η ανατροπή της πολιτικής που επιβάλλουν στη χώρα μας ξένοι παράγοντες. Γίνεται ορατό το μέλλον, όπου ένα μέτωπο με κοινωνικό και πατριωτικό χαρακτήρα θα βγάλει τον τόπο μας από την κρίση».


φωτογραφίες: arcadiaportal.grΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις