Ξεκίνησαν οι Ισπανοί παγκόσμιο πρόγραμμα προώθησης ελαιολάδου

Πρώτη Δημοσίευση: 14/10/2019 18:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/10/2019 18:38
Ξεκίνησε από το αεροδρόμιο της Ατλάντα των ΗΠΑ η προώθηση του ελαιολάδου που διοργανώνουν οι Ισπανοί, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας που κάνουν με τίτλο «Συμμετοχή στην ευρωπαϊκή ζωή με ελαιόλαδα από την Ισπανία. Το ελαιόλαδο κάνει έναν πιο γευστικό κόσμο», όπως αναφέρει ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα agrotypos.gr. o Σταύρος Παϊσιάδης.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ισπανική Ένωση Νέων Αγροτών (ASAJA), το πρόγραμμα προώθησης ελαιολάδου πρόκειται να ταξιδέψει σε πόλεις της Ευρώπης, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ασίας.
Όπως επισημαίνει στον ΑγροΤύπο εκπρόσωπος της ASAJA, «το αεροδρόμιο της Ατλάντα (Hartsfield-Jackson) είναι ένα ιδανικό μέρος για να μεταφέρει το μήνυμα εκστρατείας σε ταξιδιώτες από σχεδόν κάθε γωνιά της Γης. Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί. 150 προορισμοί για τις ΗΠΑ και πάνω από 75 διεθνείς πτήσεις από 50 χώρες. Κάθε μέρα γίνονται 2.700 πτήσεις και διακινούνται 275.000 επιβάτες. Μιλάμε για το μοναδικό αεροδρόμιο που υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως (104 εκατομμύρια σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις), πολλοί από τους οποίους θα γνωρίσουν το ισπανικό ελαιόλαδο.
Στόχος είναι να αυξηθεί η κατανάλωση ελαιολάδου στις ΗΠΑ, η οποία είναι σήμερα κάτω από 1 κιλό ετησίως ανά άτομο και να πλησιάσει τα επίπεδα της Ισπανίας που ξεπερνά τα 10 κιλά».
Για την εφαρμογή του προγράμματος προώθησης κατασκευάστηκε ένα ειδικό «Σαλόνι Ελαιολάδου» (φτάνει τα πέντε μέτρα ύψος), το οποίο θα μπορεί να ταξιδεύει σε αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και λιμάνια στις τρεις ηπείρους. Υπάρχουν χώροι στους οποίους θα παρουσιάζονται τα καλύτερα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα και γίνονται γευσιγνωσίες, οι επισκέπτες θα βλέπουν βίντεο της καμπάνιας και θα ακούνε μουσική από playlist.
Ακόμη θα υπάρχει ειδική περιοχή για τα παιδιά. Και φυσικά, εξειδικευμένα άτομα που θα δίνουν πληροφορίες που χρειάζεται ο ταξιδιώτης για το ελαιόλαδο και τη χρησιμότητά του στο φαγητό (αποτελεί τον πυλώνα της Μεσογειακής Διατροφής), τις εμπορικές κατηγορίες ή τις μαγειρικές χρήσεις του.
Το Aceites de Oliva de Espana είναι το διαφημιστικό σήμα της Ισπανικής Διεπαγγελματικής Ελαιολάδου, στο πλαίσιο του οποίου διενεργείται το παραπάνω πρόγραμμα. Η εκστρατεία «Olive Oil World Tour» έχει ως στόχο να παροτρύνει τους καταναλωτές να ενταχθούν στον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής (ο ευρωπαϊκός τρόπος υγιεινής ζωής γίνεται με ελαιόλαδα από την Ισπανία, αναφέρει το σχετικό διαφημιστικό σποτ).Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις