Ξεκίνησαν τα αυξημένα μέτρα και οι έλεγχοι από την Τροχαία Καλαμάτας για το «Πάσχα του καλοκαιριού»

Πρώτη Δημοσίευση: 14/08/2019 11:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/08/2019 11:00
 
Πως θα γίνεται η κίνηση προς και από Βουλκάνο και Δήμιοβα
 
Σε εφαρμογή βρίσκονται πλέον τα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλη τη Μεσσηνία, για το «Πάσχα του καλοκαιριού», όπως ονομάζεται η γιορτή του Δεκαπενταύγουστου
Ο Διοικητής της Τροχαίας Καλαμάτας Κωνσταντίνος Νικολετζέας, μιλώντας στο «Θ.» επισήμανε ότι έχουν ενισχυθεί οι περιπολίες, ενώ συνεργεία ελέγχων θα υπάρχουν στους δρόμους καθ’ όλο το 24ωρο.
Ειδικά μέτρα θα ληφθούν παραμονή και ανήμερα της εορτής στους τόπους των Ιερών Μονών που γιορτάζουν, όπως στο Βουλκάνο και στη Δήμιοβα.
 
Αυξημένα μέτρα και έλεγχοι
Από τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου η κίνηση έχει αυξηθεί σημαντικά με πολλούς επισκέπτες τόσο στο εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας, όσο και στην πόλη της Καλαμάτας.
«Έχουμε ενισχύσει τις περιπολίες μας και έχουμε λάβει μέτρα τροχονομικής αστυνόμευσης με σκοπό την ομαλή και απρόσκοπτη κίνηση των πεζών και των οχημάτων, αλλά και της πρόληψης και αποτροπής πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων», σημείωσε ο Διοικητής της Τροχαίας.
Ταυτόχρονα για τις ημέρες αυτές συγκροτούνται επιπρόσθετα συνεργεία ελέγχων καθ’ όλο το 24ωρο  και ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις παραβάσεις που αφορούν την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, την υπερβολική ταχύτητα, τη χρήση κινητού τηλεφώνου, τη χρήση κράνους και ζώνης ασφαλείας, τη χρήση παιδικών καθισμάτων, τις αντικανονικές προσπεράσεις και τις υπερβάσεις της διπλής διαχωριστικής γραμμής.
Ιδιαίτερα για το κινητό τηλέφωνο, ο κ. Νικολετζέας υπογράμμισε πως όσο αθώα και αν φαίνεται η χρήση του, αποσπά την προσοχή σε σημαντικό βαθμό. Υπενθύμισε ότι επιτρέπεται μόνο η χρήση με ανοικτή ακρόαση οχήματος ή με συσκευή Bluetooth.
«Και αυτή η χρήση όμως θα πρέπει να γίνεται με φειδώ. Μόνο όταν είναι απολύτως αναγκαίο και όσο το δυνατόν σύντομη ομιλία. Κυρίως να μην έχουμε αντιπαραθέσεις και συναισθηματική φόρτιση, διότι είναι αυτονόητο ότι τότε αποσπάται η προσοχή μας», πρόσθεσε.
 
Μονές Βουλκάνου και Δήμιοβας
Ειδικά μέτρα θα ληφθούν για την πρόσβαση των προσκυνητών στις Μονές που γιορτάζουν.
Για τη Μονή Βουλκάνου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από σήμερα το απόγευμα στις 18:00 έως και την 12:00 το μεσημέρι αύριο Πέμπτη, θα επιτρέπεται η άνοδος των οχημάτων προς την Ιερά Μονή, μόνο από: Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη - Ιερά Μονή Βουλκάνου, Λάμπαινα – Κακοπέτρι - Ιερά Μονή Βουλκάνου και Μελιγαλά – Νεοχώρι - Αρχαία Μεσσήνη - Ιερά Μονή Βουλκάνου.
Η κάθοδος των οχημάτων από την Ιερά Μονή, θα πραγματοποιείται μόνο προς τη γέφυρα της Βαλύρας. Επιπλέον, απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων προς το καθολικό της Ιεράς Μονής (Παλαιά Μονή Βουλκάνου), από σήμερα στις 18:00 το απόγευμα, έως και τη 01:00 τα ξημερώματα αύριο Πέμπτη.
Αυξημένα μέτρα για την ασφαλή προσέγγιση των προσκυνητών, λόγω της ιδιομορφίας που παρουσιάζει εκεί το οδικό δίκτυο, θα ληφθούν, όπως σημείωσε ο Διοικητής της Τροχαίας Καλαμάτας  στην Ιερά Μονή της Δήμιοβας.
Τα οχήματα θα ανεβαίνουν από την Λακωνικής και έως το Ελαιοχώρι, ενώ η κάθοδος θα γίνεται από το Ελαιοχώρι προς Περιβολάκια.
Από το Ελαιοχώρι έως την Μονή της Δήμιοβας, επειδή ο δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης όταν απαιτείται και κυρίως με τη λήξη του Εσπερινού σήμερα το βράδυ και τη Θεία Λειτουργία αύριο το πρωί, ανήμερα της εορτής, η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται εκ περιτροπής με τη βοήθεια τροχονόμων.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις