Ξεκίνησαν τα δρομολόγια του Αστικού για Βέργα και Μαντίνεια

Πρώτη Δημοσίευση: 11/07/2018 10:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/07/2018 10:30
Άρχισαν χθες τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ από το Filoxenia προς Παραλία Βέργας και Μικρή Μαντίνεια. Συγκεκριμένα, το πρώτο λεωφορείο προς Μαντίνεια αναχώρησε από την αφετηρία στις 6.50 το πρωί, ενώ τα δρομολόγια εκτελούνται καθημερινά από τις 7.30 μέχρι τις 22.30 («και μισή») ανά μία ώρα.
Όσο για το πρώτο δρομολόγιο από Μικρή Μαντίνεια, ξεκίνησε στις 7.10, ενώ τα δρομολόγια εκτελούνται καθημερινά από τις 8.00 μέχρι τις 22.00 («ακριβώς») ανά μία ώρα.
Οι δε στάσεις της νέας γραμμής, που είναι η Νο 7, είναι οι εξής:
 
α) Δημοτική Κοινότητα Βέργας
1. Αγία Σιών
2. 80 μ. πριν την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου
3. Μεταξύ των οδών 28ης Οκτωβρίου και 23ης Μαρτίου
4. Μάνης και Ευαγγελιστρίας
5. Μάνης και Κουμουνδούρου
6. Μάνης και Κολοκοτρώνη
7. Μεταξύ των οδών Παπαφλέσσα και Ηρώων
8. Στο Πάρκο του Αλμυρού
9. Στο ξενοδοχείο Messinian Bay
 
β) Τοπική Κοινότητα Μικράς Μαντίνειας
10. Ίριδος και Πόρου
11. Ίριδος και Σερεμετάκη
12. Ξενοδοχείο Ακτή Ταΰγετος
13. Μάνης και Ανθέων
14. Στο ύψος του καταστήματος «Ακταίον»
15. «Παναγιώταρου»
16. Στο ύψος του καταστήματος «Τουριστικό»
17. Ίριδος και Πεζόρτης
18. Ίριδος και Προφ. Ηλία (Λιμανάκι)
19. Ίριδος και Εκάλης (πρώην «Κιούπι»)
20. Τέρμα – Ίριδος και Ελαίας.
Το κόμιστρο (1,20 ευρώ το ολόκληρο από κατάστημα ή περίπτερο και 1,30 από τον οδηγό – 0,60 φοιτητές και πολύτεκνοι και δωρεάν τα άτομα με αναπηρία από τη Μεσσηνία με την επίδειξη της κάρτας) θα παραμείνει το ίδιο με εκείνο στις υπόλοιπες αστικές γραμμές.
Να σημειωθεί πως η γραμμή Νο7 θα λειτουργεί με δυνατότητα μετεπιβίβασης από τις γραμμές Νο 1 και Νο 2 με το ίδιο εισιτήριο και θα ισχύει το αντίστροφο.

Σχετικά ο δήμαρχος Π. Νίκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ξεκίνημα της γραμμής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Τόνισε δε πως η βιωσιμότητα της γραμμής δεν είναι δεδομένη και πως αυτή εξαρτάται από τη χρήση της αστικής συγκοινωνίας από τους πολίτες.  «Στα προσεχή χρόνια και με την προϋπόθεση ότι η συνεργασία με τη ΔΕΗ και με την εταιρεία ηλεκτροκίνητων οχημάτων Solaris έχει αποτέλεσμα, κάτι για το οποίο επίμονα προσπαθεί ο Δήμος, η έλευση των ηλεκτροκίνητων λεωφορείων θα αλλάξει τα δεδομένα στις αστικές συγκοινωνίες» συμπλήρωσε.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις