Ξεκίνησε η καταπολέμηση των κουνουπιών

Πρώτη Δημοσίευση: 22/04/2013 10:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 22/04/2013 10:32

Σε σημεία αιχμής, όπως η Γιάλοβα, η Μεσσήνη και το Ασπρόχωμα, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη εργολαβία για την καταπολέμηση των κουνουπιών, με ανάδοχο την εταιρεία Οικοανάπτυξη, όπως είπε μιλώντας στο «Θ» ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας ΑΕ-ΟΤΑ, Ι. Αργυράκης. Όπως επισήμανε ο κ. Αργυράκης, η συγκεκριμένη εργολαβία έχει προϋπολογισμό 40.000 ευρώ και  υλοποιείται μέχρι τη διεξαγωγή ενός διεθνούς διαγωνισμού, στις 20 Μαΐου, προκειμένου να καλύψει το διάστημα που μεσολαβεί.
Ο διεθνής διαγωνισμός έχει προϋπολογισμό περί τα 700.000 ευρώ και θα αφορά όλη τη Μεσσηνία, ενώ θα είναι τριετούς διάρκειας κι όχι μονοετούς, όπως γινόταν έως τώρα.
Εντάσσεται στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας και της Αναπτυξιακής και δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα με αποδεδειγμένη εμπειρία στη «Διαχείριση κωνωποειδών με τη μέθοδο της προνυμφοκτονίας», που διαθέτουν το απαιτούμενο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, καθώς και σχετικό τεχνικό εξοπλισμό και μέσα. Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις