Ξεκίνησε με την… "Καλαμάτα Μπροστά" ο Βασίλης Κοσμόπουλος - Για ένα Δήμο ανοιχτό στους δημότες με έργα αντί για μεγάλα λόγια

Πρώτη Δημοσίευση: 14/02/2019 20:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/02/2019 20:05
Παρουσίασε αρχές και υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους
 
 
Από την καρδιά για πολλούς της Καλαμάτας του μέλλοντος, την οδό Ναυαρίνου, και ειδικότερα από την αίθουσα του ξενοδοχείου "Φαραί", έκανε την παρουσίαση του συνδυασμού που ηγείται ο Βασίλης Κοσμόπουλος, αποκαλύπτοντας και το όνομά του, που είναι "Καλαμάτα Μπροστά".
Ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, μπροστά σε ένα πυκνό ακροατήριο,  παρουσίασε τους στόχους του για την πόλη, αναφέρθηκε στα σημαντικά προβλήματα της περιοχής, ενώ προχώρησε και σε παρουσίαση των πρώτων 25 υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.
Ανοίγοντας την ομιλία του ανέφερε: "Οι αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν. Εμείς όλοι που πιστεύουμε με πάθος στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σαν αρχέγονο κύτταρο της Δημοκρατίας που βάζει στο επίκεντρο τον πολίτη, θεωρούμε υποχρέωσή μας να συστρατευτούμε συμμετέχοντας σε αυτές. Συγκροτούμε, λοιπόν, ένα σύγχρονο, δυναμικό δημοτικό συνδυασμό και στελεχώνουμε το ψηφοδέλτιό μας με δραστήριους, δυναμικούς, ευαίσθητους και αποφασισμένους πολίτες από όλο το κοινωνικό, παραγωγικό, πολιτιστικό, οικονομικό, πολιτικό  και συλλογικό φάσμα".
Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι "στόχος μας είναι η δημοτική μας παράταξη «Καλαμάτα Μπροστά» να συμβάλει στη δημιουργία του καλύτερου δυνατού κοινωνικού και οικονομικού περιβάλλοντος προς όφελος των δημοτών, αντιμετωπίζοντας τα καθημερινά προβλήματα, δημιουργώντας σωστές υποδομές, κάνοντας τους κατάλληλους σχεδιασμούς και βάζοντας τους απαραίτητους στόχους ώστε η αγαπημένη μας Καλαμάτα να καλύψει το χαμένο έδαφος στον ανταγωνισμό όχι μόνο των ελληνικών, αλλά και των ευρωπαϊκών Δήμων.
Επικεντρώνοντας την προσοχή μας στο Δήμο του μέλλοντος, οφείλουμε να σχεδιάσουμε την πολιτική του σήμερα με τη σκέψη στο αύριο για να μπορέσουμε να κοιτάξουμε το μέλλον κατάματα.
Πρέπει να συνδυάσουμε την ευημερία, την πρόοδο και την οικονομική ανάπτυξη με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την αειφορία. Σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή θα παίξουν οι δυνατότητες που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες και τα ευρωπαϊκά προγράμματα, με τα προσδοκώμενα οφέλη να διαχέονται σε όλους τους δημότες.  Επομένως, κυρίαρχος στόχος μας είναι η ΑΝΑΠΤΥΞΗ του ΔΗΜΟΥ μας με τρόπο που να εξασφαλίζεται η ευημερία των κατοίκων του".
 
Πρόγραμμα
Ο συνδυασμός "Καλαμάτα Μπροστά" εστιάζει στους εξής βασικούς άξονες:  Α) Την Υπεράσπιση και τη Διεύρυνση του Πολιτισμικού - Πολιτιστικού  Κεκτημένου του     Δήμου. Β) Την Πολεοδομική και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση της Πόλης. Γ) Την Τουριστική Ανάπτυξη του Δήμου. Δ) Την Κοινωνική Αλληλεγγύη. Ε) Την Αυξημένη Μέριμνα για τις Δημοτικές Ενότητες και τους Οικισμούς. ΣΤ) Την Ευρωπαϊκή Προοπτική της Πόλης
Όμως, όπως επισήμανε, "η ύπαρξη των προγραμμάτων δεν εγγυάται αυτόματα και την πραγματοποίησή τους. Χρειάζονται οι άνθρωποι οι οποίοι θα έχουν την ικανότητα να βρουν τις πηγές χρηματοδότησης, να  διεκδικήσουν με πειστικό τρόπο τη Χρηματοδότηση και, τελικά, να την εξασφαλίσουν.
Χρειάζονται οι άνθρωποι οι οποίοι θα κινητοποιήσουν το μηχανισμό του Δήμου και θα μεταλαμπαδεύσουν στους υπαλλήλους με την παρουσία και το παράδειγμα το όραμά τους.
Χρειάζονται, δηλαδή, άνθρωποι συναινετικοί  με ικανότητα, με πειθώ και εμπειρία, για να υλοποιήσουν το κάθε πρόγραμμα. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι διαθέτουμε όλα τα πιο πάνω χαρακτηριστικά, ώστε να πάρουμε την απόφαση να διεκδικήσουμε τη διοίκηση του Δήμου μας. Στόχος μας είναι να δουλέψουμε ομαδικά και να καταστούμε ο συνδετικός κρίκος διαφορετικών σκέψεων, αντιλήψεων και προτάσεων για να πάει η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ".
 
Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι
1) Αθηναίος Ηλίας- Πολιτικός Μηχανικός Πανεπιστημίου Πατρών
2) Αναστασοπούλου Ελένη- Ιδιωτική Υπάλληλος, Πτυχιούχος Ναυτιλιακών Σπουδών Παν. Αιγαίου, ΜΒΑ Πανεπιστημίου Πατρών, Εκπαιδεύτρια ενηλίκων
3) Βακαλόπουλος Μπάμπης- Συνταξιούχος Δημοτικός Υπάλληλος
4) Βασιλάκη Γεωργία- Λογιστής-Φοροτεχνικός, Πρ. Δημοτική Σύμβουλος-Πρόεδρος Κοινότητας Αρτεμισίας
5) Κανάκης Βασίλης- Πολιτικός Μηχανικός Πανεπιστημίου Πατρών, Πτυχιούχος Φυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γραμματέας Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Μεσσηνίας
6) Καπόπουλος Νίκος- Ελεύθερος Επαγγελματίας
7) Κορογώνας Αλέξης- Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ, Προπονητής Καλαθοσφαίρισης, Ιδιωτικός Υπάλληλος
8) Κουρούπης Περικλής- Ελεύθερος Επαγγελματίας, πρόεδρος Α.Ο. Φυτειά
9) Κουτίβας Σταύρος- Ελεύθερος Επαγγελματίας
10) Μανδηλάρη Μαρία-Άρτεμις- Δικηγόρος
11) Μανέτα Χριστίνα- Προπονήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής στον Ρυθμικό Όμιλο Καλαμάτας
12) Μαστοράκης Δημήτρης- Εργολάβος εκσκαφών
13) Μπάκας Δημήτρης- Ιδιοκτήτης επιχείρησης Οικοδομικών Υλικών, Πρώην δημοτικός σύμβουλος
14) Μπάκας Νίκος- Ιατρός Γενικής Ιατρικής
15) Μπαλίκης Παναγιώτης- Ελεύθερος Επαγγελματίας εστίασης, ΤΕΕ Ηλεκτρονικός
16) Μπιλάλη Βάνα- Παιδίατρος
17) Νινιός Παναγιώτης- Οινοποιός
18) Νταγιόπουλος Νίκος- Επιχειρηματίας Μεταλλικών Κατασκευών
19) Παπαδόπουλος Πέτρος- Επιχειρηματίας, Πρόεδρος Γ.Σ. Ακρίτας Στίβος
20) Παπαθεοδώρου Νίκος- Επιχειρηματίας
21) Παπαμικρούλης Παναγιώτης- Συνταξιούχος Χημικός Μηχανικός, Πρώην δημοτικός σύμβουλος
22) Σκούλικα Γιάννα- Προϊσταμένη-Αναπληρώτρια Διευθύντρια τράπεζας της Ελλάδος
23) Ταυλαρίου Αγγελική- Οικονομολόγος
24) Τσιλίκος Κωνσταντίνος- Εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών και κυκλοφοριακής αγωγής
25) Χαλβατσιώτης Παναγιώτης- Εργαζόμενος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις