Ξεκίνησε στην Καλαμάτα συνέδριο για εφαρμογές στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Πρώτη Δημοσίευση: 12/06/2018 08:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/06/2018 08:38
Στην Καλαμάτα επιστήμονες από όλο τον κόσμο συζητούν και προετοιμάζουν το μέλλον, σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς φιλοξενείται για πρώτη φορά στην πόλη συνέδριο της διεθνούς σειράς με την επωνυμία LION (Learning and Intelligent OptimizatioN). Πρόκειται για το 12ο, το οποίο ξεκίνησε από χθες και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 15 Ιουνίου.
Στο συνέδριο LION 12 συμμετέχουν περίπου 100 ερευνητές από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κίνα, τη Ρωσία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Σιγκαπούρη και τη Γερμανία, οι οποίοι θα παρουσιάσουν εργασίες σχετικές με τις τελευταίες εξελίξεις πάνω σε ευρετικούς και μετα-ευρετικούς αλγορίθμους (heuristics, meta-heuristics) και μεθόδους βελτιστοποίησης, καθώς και την εφαρμογή τους σε πρακτικά προβλήματα.
Στόχος των οργανωτών είναι και οι επόμενες ετήσιες συνεδρίες να πραγματοποιηθούν στην Καλαμάτα. Ήδη έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, τον Ιούνιο του επόμενου έτους, δύο συνέδρια αναλόγου περιεχομένου.
Το συνέδριο LION 12, στο οποίο χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του δημάρχου Καλαμάτας ο Νίκος Μπασακίδης, υπεύθυνος για το συγκεκριμένο αντικείμενο εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, συνδιοργανώνεται στην Καλαμάτα από τα ερευνητικά Εργαστήρια δύο Ελλήνων καθηγητών της αλλοδαπής, του Πάνου Μ. Παρδαλού (Φλόριντα, ΗΠΑ) και του Ηλία Σ. Κοτσιρέα (Γουότερλου, Καναδάς). Επίσης, αναγνωρίζεται η σημαντική συνδρομή του ερευνητικού εργαστηρίου που διευθύνεται από τον καθηγητή Roberto Battiti (Τρέντο, Ιταλία).
Τα συνέδρια που πραγματοποιούνται στην Καλαμάτα είναι πολλά και στην επιλογή της συμβάλλουν το φυσικό περιβάλλον, ο αυτοκινητόδρομος, το αεροδρόμιο με τις διεθνείς συνδέσεις του και η κατάσταση της πόλης.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις