Ξεκινά αύριο το 3ο Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 03/10/2014 11:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/11/2015 09:07
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται αύριο Σάββατο 4 και την Κυριακή, 5 Οκτωβρίου, το 3ο Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας, στο Πάρκο του Λιμενικού.
Για το λόγο αυτό οι φορείς που το διοργανώνουν παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο της ΕΡΑ Καλαμάτας, απευθύνοντας κάλεσμα από κοινού, σε όλο τον κόσμο, να δώσει μαζικό «παρών» στις διήμερες εκδηλώσεις.
Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, το «αυγό του φιδιού» πλέον έσπασε και απειλεί την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη. Ο αγώνας για μια άλλη κοινωνία, δίχως καταπίεση και εκμετάλλευση, θα εξαλείψει οριστικά το φασιστικό κίνδυνο.
Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν κατά σειρά ο Κώστας Κουλουμπίνης, μέλος του Αντιφασιστικού Κινήματος της Καλαμάτας, ο Μιχάλης Μπορνόβας, εκπρόσωπος του Κοινωνικού Ιατρείου, η Χριστίνα Λαδά από το Σύλλογο εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Παναγιώτης Κάτσαρης από το Σύλλογο Υπαλλήλων του Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», ο Παναγιώτης Παναγόπουλος από την «Ανοιχτή Συνέλευση» Καλαμάτας, ο Δημήτρης Λεβέντης από τον Παμμεσσηνιακό Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και, τέλος, ο Νίκος Πατσαρίνος, περιφερειακός σύμβουλος, ως εκπρόσωπος των αυτοδιοικητικών παρατάξεων.
Συνδιοργανωτές, επίσης, του Φεστιβάλ είναι η ΕΡΑ Καλαμάτας, το Νομαρχιακό ΑΔΕΔΥ, το ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων πρώην Υπουργείου Γεωργίας, η θεατρική ομάδα «Ωκύτοπο», το Α.Σ.Κ.Ι. Αρκαδίας – Λακωνίας – Μεσσηνίας, το ΤΕΕ, το πολιτικό Στένσις, η θεατρική ομάδα Συν 1 «Μιχάλης Τούμπουρος» και το Re -think Project.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν και τις δύο ημέρες στις 7.00 το απόγευμα, ενώ θα περιλαμβάνουν ομιλίες, αλλά και διασκέδαση με μουσικά συγκροτήματα. Παράλληλα, στο χώρο του Λιμενικού Πάρκου θα λειτουργεί αναψυκτήριο με φαγητό και ποτό για όσους βρεθούν στο φεστιβάλ.
Κ. Γαζ.   Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις