Ξεκινά η αποκομιδή σκουπιδιών στο Δήμο Δυτικής Μάνης

Πρώτη Δημοσίευση: 15/10/2016 11:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 15/10/2016 11:23
Η αποκομιδή των  σκουπιδιών από τους δρόμους, τα χωριά και τα… φαράγγια της Μάνης θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, μετά τις απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες από το Δήμο Δυτικής Μάνης της διαχείρισης και της μεταφοράς των απορριμμάτων.
Ερωτώμενη, δε, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, για το μεγάλο πρόβλημα στη Μάνη, σημείωσε ότι μέχρι να υπάρξει οριστική λύση ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, όλα τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα, που ακροβατούν στη νομιμότητα και δεν είναι περιβαλλοντικά αποδεκτά και ορθά
 
Τραγική κατάσταση
Ο Δήμος Δυτικής Μάνης από το Μάιο, με απόφαση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο θέμα των σκουπιδιών.
Η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή είναι ήδη τραγική και δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη καθυστέρηση.
Μετά, όμως, τις δύο συμβάσεις που υπέγραψε προχθές ο Δήμος, εντός των ημερών αναμένεται η αποκομιδή των σκουπιδιών.
Η πρώτη απόφαση του δημάρχου Δυτικής Μάνης είναι η απευθείας ανάθεση των υπηρεσιών διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων του Δήμου. Είχαν προηγηθεί δύο άγονοι ηλεκτρονικοί ανοικτοί διαγωνισμοί για τη μεταφορά και διάθεση των απορριμμάτων του Δήμου και πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απευθείας ανάθεση, στην οποία δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον.
Με την απόφαση του δημάρχου η διαχείριση των αστικών και στερεών αποβλήτων του Δήμου Δυτικής Μάνης ανατέθηκε στην εταιρεία «RAP GROUP P.C.» που εδρεύει στην Κόρινθο, έναντι αμοιβής ύψους 24.651,20 ευρώ.
Με δεύτερη απόφαση έγινε απευθείας ανάθεση της μεταφοράς των αστικών στερεών αποβλήτων του Δήμου Δυτικής Μάνης στην εταιρεία «ΠΕΛΑΝ Α.Ε.» που εδρεύει στην ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης, έναντι 24.651,20 ευρώ.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις, τα σκουπίδια θα μεταφέρονται σε αδειοδοτημένο χώρο που θα υποδειχθεί από το Δήμο Δυτικής Μάνης. 

Της Βίκυς Βετουλάκη 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις