Ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα το 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 30/03/2019 11:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 30/03/2019 11:52
Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς στην Καλαμάτα έχει καθιερωθεί ως το σημαντικότερο εκθεσιακό και συνεδριακό γεγονός στον ελαιοκομικό τομέα στη χώρα μας. Η 5η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite από Παρασκευή 5 έως Κυριακή 7 Απριλίου.
Οι επιμέρους δράσεις του φεστιβάλ θα περιλαμβάνουν έκθεση, συνέδριο, σεμινάρια και διαγωνισμό ελαιολάδου ενώ απώτερος σκοπός του φεστιβάλ είναι:
Να φέρει σε επαφή όλους τους εμπλεκόμενους στον ελαιοκομικό τομέα (ελαιοπαραγωγούς, ελαιοτριβείς, τυποποιητές, εμπόρους, γεωτεχνικούς, ερευνητικούς φορείς, δημόσιους φορείς) με τις σύγχρονες τάσεις της ελαιοκομίας διεθνώς.
Να συμβάλει στην ανάπτυξη των αναγκαίων συνεργασιών.
Να προβάλει τα τοπικά προϊόντα και ιδιαίτερα τα προϊόντα ονομασίας προέλευσης και να αποκτήσει και διεθνή χαρακτήρα.
Παράλληλα, διοργανώνονται τρία σεμινάρια.
Χθες το μεσημέρι στο χώρο του ΜΥLO, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, δόθηκε σχετικά συνέντευξη Τύπου.  Κατά τη διάρκειά της από την πλευρά των ομιλητών, που ήταν ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας, η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα, ο Γιώργος Κουτέλας, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και ο Γιώργος Βασιλόπουλος από την εταιρεία ΑΝΕΛΙΞΗ, αναφέρθηκε η σημασία του γεγονότος.
Κοινή συνισταμένη όσων μίλησαν ήταν ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε το μεσσηνιακό ελαιόλαδο να αποκτήσει την εξωστρέφεια που χρειάζεται, προκειμένου να κατακτήσει τις αγορές της Ευρώπης και όχι μόνο.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις