Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση στις κάλπες της Κεντροαριστεράς και στη Μεσσηνία!

Πρώτη Δημοσίευση: 14/11/2017 10:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/11/2017 10:29
Με «αέρα» η Φώφη στο δεύτερογύρο απέναντι στον Ανδρουλάκη!
 
 
Με περισσότερους από 210.000 ψηφίσαντες, σ’ όλη τη χώρα, οι εκλογές για πρόεδρο στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς ξεπέρασαν ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Μεγάλη νικήτρια του πρώτου γύρου της εκλογικής διαδικασίας ήταν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , Φώφη Γεννηματά, η οποία «μπαίνει» στη «μάχη» του δεύτερου γύρου με ποσοστό 41,20%.
Καθαρή ήταν η επικράτηση στη δεύτερη θέση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, που συγκέντρωσε το 24,85% και ευελπιστεί να προσελκύσει ψηφοφόρους από τους συνυποψηφίους του που δεν κατάφεραν να περάσουν στο δεύτερο γύρο, ώστε να διεκδικήσει την προεδρία του νέου φορέα από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Τρίτος στις εκλογές αναδείχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με 13,78%, ενώ ο πρόεδρος του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης, ήρθε τέταρτος με ποσοστό κοντά στο 10,78%. Ακολούθησαν ο Γιάννης Μανιάτης με 4,51%, ο Γιάννης Ραγκούσης με 2,43%, ο Κωνσταντίνος Γάτσιος με 1,71%, ο Απόστολος Πόντας με 0,54% και ο Δημήτρης Τζιώτης με 0,20%.


 
«Καθαρό» προβάδισμαστη Φώφη έδωσε και η Μεσσηνία
Ανάλογη της προσέλευσης στις κάλπες σ’ όλη τη χώρα ήταν και αυτή στη Μεσσηνία. Οι ψηφοφόροι της Κεντροαριστεράς σχημάτισαν «ουρές» στα εκλογικά κέντρα της περιοχής, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο Πνευματικό Κέντρο, όπου διεξήχθη η εκλογική διαδικασία στην Καλαμάτα, δόθηκε παράταση μιας ώρας, και οι κάλπες έκλεισαν στις 9.00 μ.μ. αντί για τις 8.00 μ.μ. που ήταν προγραμματισμένο, ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι και να ψηφίσει μέχρι και ο τελευταίος ψηφοφόρος που επιθυμούσε.
Συνολικά στα εκλογικά κέντρα της Μεσσηνίας ψήφισαν 3.092 άτομα. Πρώτη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της Κεντροαριστεράς στη Μεσσηνία με 1.461 ψήφους και ποσοστό 47,2% ήρθε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. «Καθαρά» δεύτερος συγκεντρώνοντας 772 ψήφους και ποσοστό 25% ήρθε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ακολούθησαν με 418 ψήφους ο Γιώργος Καμίνης (ποσοστό 13,5%), με 200 ο Σταύρος Θεοδωράκης (ποσοστό 6,5%), με 56 ο Κωνσταντίνος Γάτσιος (1,8%), με 113 ο Γιάννης Μανιάτης (3,7%), με 10 ο Απόστολος Πόντας (0,32%), με 40 ο Γιάννης Ραγκούσης (1,3%) και, τέλος, με 3 ο Δημήτρης Τζιώτης (0,09). Στις κάλπες βρέθηκαν και 19 λευκά ψηφοδέλτια.
Σε επικοινωνία μας με το γραμματέα της Νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία, Γιάννη Πάζιο, μας τόνισε ότι το κύριο μήνυμα της εκλογικής αυτής διαδικασίας ήταν η συμμετοχή του κόσμου, που ξεπέρασε και την πιο αισιόδοξη προσδοκία. Επίσης, υπογράμμισε ότι αυτή η μεγάλη συμμετοχή «προκαλεί» ένα πολιτικό γεγονός τόσο στο χώρο της Κεντροαριστεράς όσο και κατ’ επέκταση στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Πρόσθεσε δε, ότι στο χέρι πλέον όλων είναι να αξιοποιήσουν αυτό το «δυναμικό» των ανθρώπων προς όφελος του νέου εγχειρήματος της Κεντροαριστεράς.
Τέλος, ευχήθηκε να προχωρήσουν ομαλά και οι διαδικασίες αυτής της εβδομάδας, ώστε την προσεχή Κυριακή ο κόσμος της Κεντροαριστεράς να επιλέξει αυτόν που θα ηγηθεί του νέου φορέα και να προχωρήσουν οι εξελίξεις άμεσα, με σκοπό η Κεντροαριστερά να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
 
Φώφη Γεννηματά: Δικαιώθηκε η πρωτοβουλία μας – Όλοι μαζί την επόμενη ημέρα
H Φώφη Γεννηματά τοποθετήθηκε για το αποτέλεσμα των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας στο νέο προοδευτικό φορέα, επισημαίνοντας ότι οι πολίτες με τη συμμετοχή και την επιλογή τους μίλησαν και έγινε το αποφασιστικό βήμα, ένα συγκλονιστικό πολιτικό γεγονός για τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη και τη χώρα.
«Οι 212.000 Ελληνίδες και Έλληνες είναι συνιδρυτές στη μεγάλη Κεντροαριστερά. Έδωσαν εντολή ενότητας και αλλαγής. Δικαίωσαν την πρωτοβουλία μας. Έστειλαν μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και αντίδρασης στη συντήρηση και τη λιτότητα», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι η ώρα της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού ήρθε. «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ, με πρωταγωνιστή τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, που φέρνει το πραγματικά ΝΕΟ στην πολιτική μας ζωή. Σπάμε τον κακέκτυπο δικομματισμό και ανοίγουμε νέους δρόμους για τη χώρα», υπογράμμισε η κα Γεννηματά ευχαριστώντας όλους τους συνυποψηφίους της για τον αγώνα και τη συμβολή τους στην επιτυχία της προσπάθειας.
 
«Είμαι βέβαιη ότι θα είμαστε όλοι μαζί την επόμενη μέρα
«Συγχαρητήρια στην Επιτροπή Αλιβιζάτου για το σημαντικό έργο της. Ευχαριστώ τους χιλιάδες εθελοντές που έδωσαν ζωή στη διαδικασία. Προχωράμε μαζί με αυτοπεποίθηση», κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.


 
Νίκος Ανδρουλάκης: Ζητάμε ισχυρή εντολή ανανέωσης και αλλαγής γενιάς
«Χρειάζεται να ακούσουμε την πλειοψηφία των συμπολιτών μας για αλλαγή πορείας. Εμείς τώρα αρχίζουμε. Και ζητάμε ισχυρή εντολή ανανέωσης και αλλαγής γενιάς, για την επόμενη μέρα.
Είμαι εδώ για να δώσουμε μαζί τη μάχη για την αναγέννηση της παράταξης αλλά και της χώρας. Σας θέλω όλους δίπλα μου», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης για τα αποτελέσματα των εκλογών.
«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα. Με τη συγκλονιστική συμμετοχή του κόσμου αλλάζει ο πολιτικός χάρτης στην πατρίδα μας», ανέφερε προσθέτοντας ότι οι προοδευτικοί πολίτες πήραν το νέο φορέα στα χέρια τους. «Είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία, το πολιτικό σύστημα και προς εμάς τους ίδιους.
Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους και τον καθέναν ξεχωριστά, μέσα από την καρδιά μου, που στάθηκαν ώρες στις ουρές για να δηλώσουν πως η Παράταξη είναι εδώ», σημείωσε.
Έκανε δε άνοιγμα στους υπόλοιπους υποψηφίους για την επόμενη Κυριακή, στο δεύτερο γύρο, «σε πείσμα όσων έλεγαν πως δε θα τα καταφέρουμε», όπως ανέφερε.
 
Συγχαρητήρια Σταύρου
Θεοδωράκη στη Φώφη Γεννηματά
 «Θέλω να συγχαρώ και δημοσίως την κυρία Γεννηματά για την επιτυχία της. Ελπίζω να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου της προοδευτικής παράταξης», αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συγχαρητήρια δήλωσή του προς τη Φώφη Γεννηματά.
Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» συνεχάρη και τους συνυποψηφίους του για τον αγώνα που έδωσαν. «Η συμμετοχή 210.264 πολιτών είναι και δική τους επιτυχία.
Συγχαρητήρια στον καθηγητή Αλιβιζάτο και τους συνεργάτες του, καθώς και τους χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα, που συνέβαλαν στην επιτυχία της διαδικασίας. Ευχαριστώ τους πολίτες που με στήριξαν και σε αυτή τη μάχη. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά ο αγώνας για να αλλάξουμε τη χώρα συνεχίζεται», είπε ο κ. Θεοδωράκης.
 
Γιάννης Ραγκούσης
Τα συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της και στον Νίκο Ανδρουλάκη για τη δεύτερη θέση έδωσε ο Γιάννης Ραγκούσης. «Ανεξαρτήτως του αρνητικού αποτελέσματος για εμένα προσωπικά, όπως είχα πει από την αρχή, θα υπηρετήσω την ενότητα με όλες μου τις δυνάμεις», τόνισε ευχαριστώντας όλους όσοι τον ψήφισαν.
 
Γιώργος Καμίνης
Αργά μετά τα μεσάνυχτα ο Γιώργος Καμίνης συνεχάρη τους συνυποψηφίους του για τον αγώνα που έδωσαν, ιδίως τη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς και τον Νίκο Αλιβιζάτο για την άψογη διεξαγωγή της διαδικασίας της ψηφοφορίας. «Θα προχωρήσουμε με ενότητα και ελπίδα για όλα όσα μπορούμε να πετύχουμε μαζί. Σήμερα με τη μαζική συμμετοχή ξεκίνησε η μεγάλη μέρα για την παράταξη και τη χώρα», δήλωσε ο κ. Καμίνης.
Ο δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους προοδευτικούς πολίτες «που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους σήμερα. Οι ιδέες μας, οι προτάσεις μας, οι άνθρωποι που μας εκπροσωπούν, θα είναι παρόντες. Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου τους εκατοντάδες εθελοντές, που μέσα σε λίγες εβδομάδες και σε δύσκολες συνθήκες έδωσαν την ψυχή τους, για να δημιουργηθεί από το μηδέν μια νέα δυναμική. Όλοι μαζί θα χτίσουμε τη νέα μας παράταξη. Όλοι μαζί θα αλλάξουμε τη χώρα», τόνισε.
 
Γιάννης Μανιάτης
«Νίκησε η Παράταξη» δήλωσε ο Γιάννης Μανιάτης, επισημαίνοντας ότι «οι 210.000 δημοκράτες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συμμετοχής είναι οι θριαμβευτές της ημέρας. Ο προοδευτικός κόσμος που στήριξε και συμμετείχε, είναι το θεμέλιο για την πολιτική επιτυχία του εγχειρήματός μας. Είναι ο συλλογικός εγγυητής της ενότητας στις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας».
Συνεχάρη τη Φώφη Γεννηματά για την άξια νίκη της και το Νίκο Ανδρουλάκη για την επιτυχία του να περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών. «Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει μια ουσιαστική πολιτική αναμέτρηση μεταξύ συντρόφων, ώστε να έχουμε το μέγιστο συλλογικό όφελος για την παράταξη», υπογράμμισε συγχαίροντας τους υπόλοιπους υποψηφίους που συμμετείχαν και τον Νίκο Αλιβιζάτο για την άψογη διαδικασία της ψηφοφορίας.
«Όλοι μαζί, με οδηγό τους 210.000 πολίτες, είμαστε οι συνιδρυτές του νέου φορέα. Μετά την εκλογή ηγεσίας όλοι θα είμαστε παρόντες στη μεγάλη προσπάθεια της Νέας Προοδευτικής Παράταξης», κατέληξε ο κ. Μανιάτης.
 


ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ «ΟΡΓΑΝΑ» ΣΤΟ «ΠΟΤΑΜΙ»…
 
Αυτόνομη πορεία και συνέδριο ζητούν μέλη του κόμματος
 
Η αποτυχία του προέδρου και ιδρυτή του «Ποταμιού», Σταύρου Θεοδωράκη, στην εκλογική διαδικασία για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς «πυροδότησε» αντιδράσεις από μέλη της κεντρικής επιτροπής του κόμματος. Σύμφωνα με επιστολή που εστάλη προς τα ΜΜΕ και την οποία υπογράφουν περίπου 60 μέλη του κόμματος, κατηγορούν το Σταύρο Θεοδωράκη για καθαρά προσωπική απόφαση, όσον αφορά στην υποψηφιότητά του για το νέο φορέα, ενώ ζητούν άμεσα συνέδριο και να συνεχίσει το «Ποτάμι» την αυτόνομη πορεία του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
«Αυτόνομη πορεία του Ποταμιού - Συνέδριο τώρα»
 
Από το ξεκίνημα των διαδικασιών για το Νέο Φορέα, πολλά μέλη και στελέχη του Ποταμιού εκφράσαμε την αντίρρησή μας, θεωρώντας το εγχείρημα μια θνησιγενή προσπάθεια ανακύκλωσης του παλιού πολιτικού συστήματος.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης με μια καθαρά προσωπική του απόφαση έθεσε υποψηφιότητα για αρχηγός του Νέου Φορέα. Δε σταμάτησε σε αυτό, εντελώς αυθαίρετα και αντικαταστατικά προδιέγραψε την αναστολή λειτουργίας του Ποταμιού και την απορρόφησή του από αυτό που μέχρι τώρα πολεμούσε.
Το Ποτάμι δεν μπορεί να γίνει θυσία για τον εξαγνισμό του παλιού πολιτικού συστήματος. Την τύχη του πρέπει να αποφασίσουν όλα τα μέλη του, ανεξάρτητα από προσωπικές συμφωνίες που έγιναν πίσω από κλειστές πόρτες.
Εμείς συνεχίζουμε, μένουμε πιστοί σε όσα μας έκαναν να συμμετέχουμε στο ταξίδι του Ποταμιού που ξεκίνησε το Φλεβάρη του 2014, για την Ελλάδα της δημιουργίας, της αξιοκρατίας, των ίσων ευκαιριών. Ενάντια στο πελατειακό κράτος, τη διαφθορά, τον κομματισμό. Για την επιστροφή του Ποταμιού στις ιδρυτικές αξίες και αρχές του, για την πολιτική και οργανωτική του αυτονομία. Για να γίνει το Ποτάμι ο σύγχρονος προοδευτικός φιλελεύθερος μεταρρυθμιστικός πόλος που έχει ανάγκη ο τόπος.
Απαιτούμε την άμεση διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου στο οποίο θα αποφασιστεί η μελλοντική πορεία και ηγεσία του κινήματος μας.
Τα μέλη του Ποταμιού:
Αγγελοπούλου Νικολίτσα-Λίλη, Αγγελοπούλου Αικατερίνη, Αγγελοπούλου Μαρίζα, Αγγελοπούλου Μυρτώ, Αθανασιάδου Σοφία, Αθανασόπουλος Θάνος, Αναστασοπούλου Μαρία, Αντωνοπούλου Αργυρή, Αργυρός Ευάγγελος, Βασιλούδης Θεοδόσιος, Γκεντζής Αλέξανδρος, Δημήτρης Σαράντου, Ζήρας Παναγιώτης, Ιωαννίδου Στέλλα, Καβούνη Ροδή, Καλαθενιός Γεώργιος, Κάλφας Νικήτας, Καραγιάννης Μάρκος, Καρακατσάνης Γιώργος, Καραμανιώλας Δημήτρης, Κατσανούλας Κωνσταντίνος, Κατσαρέλης, Τριαντάφυλλος Δημήτρης, Καχριμάνης Σπύρος, Κίκιλης Ιωάννης, Κοντόπουλος Ανδρέας, Κόρδας Νίκος, Κοσμάτος Ανδρέας, Κουρκουνάς Δημήτρης, Κουρούβανη Ελένη, Κριπαράκος Κώστας, Λαπόρδα Χριστίνα, Μανθόπουλος Θεόδωρος, Μανουσάκης Στάθης, Μαυρίκιος Γιάννης, Μολδοβανίδης Νίκος, Μουζάς Παύλος, Μπαζάκης Κώστας, Μπακάλης Νάσος, Μπακέας Παναγιώτης, Μπινιάρης Θωμάς, Νάτσης Ευθύμιος, Ντζελβέ Μαρία, Οικονομόπουλος Ανδρέας, Παπαδοπούλου Ελένη, Παπαστράτος Στέλιος, Πατέλης Βασίλης, Ρηγούτσος Αλοΐσιος, Σπετσιέρης Ελευθέριος, Τάνης Κώστας, Τουτουντζόγλου Δημήτριος, Τριανταφυλλίδης Τρύφων, Τσαούσης Γιώργος, Τσίγγου Κίττυ, Τσιριγώτη Κοντάκη Δέσποινα, Φουντάκης Γιώργος, Χάιδου Νατάσσα, Χατζηαθανασίου Παντελής, Χατζηιερεμίας Συμεών, Χριστόπουλος Θανάσης.
 
Του Κώστα Γαζούλη
Φωτογραφίες: Στασινός ΜουτσούλαςΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις