"Ξεφυλλίζοντας" το καινούργιο έντυπο…

Πρώτη Δημοσίευση: 12/01/2018 19:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/01/2018 19:03
Με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο, όταν προκύπτει κάποιο σχετικό θέμα, η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας υποστηρίζει ότι τα δημοτικά τέλη που έχουν επιβληθεί στους δημότες δεν έχουν αυξηθεί, καταλαβαίνοντας έτσι και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των περισσότερων δημοτών.
Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του σχετικού εντύπου για το 2018, προχωρήσαμε σε ένα "ξεφύλλισμα" και συγκρίναμε τα στοιχεία που υπάρχουν με την προηγούμενη χρονιά. Αυτό που βρήκαμε είναι ότι για ορισμένα θέματα τα δημοτικά τέλη, όχι μόνο έχουν αυξηθεί, αλλά θα λέγαμε ότι είναι και υπερβολικά.
Στα τέλη κοινόχρηστων χώρων διαβάζουμε ότι  για εκτέλεση κάθε είδους οικοδομικών εργασιών σε οδόστρωμα, διαμορφωμένα πεζοδρόμια και πλατείες, με υποχρέωση πλήρους αποκατάστασης η χρέωση είναι 7,00 ευρώ να τετραγωνικό μέτρο το μήνα. Το αντίστοιχο ποσό για το 2017 ήταν 6,3 ευρώ.
Η φορτοεκφόρτωση βαρέων αντικειμένων με ή χωρίς διακοπή κυκλοφορίας από 3,6 ευρώ έως 5 ώρες, φέτος εκτοξεύθηκε σε 10,00 ευρώ έως δύο ώρες. Μετά υπάρχει διπλασιασμός του τέλους.
Η τοποθέτηση κάδου συλλογής και απόρριψης οικοδομικών υλικών στο διαμορφωμένο πεζοδρόμιο ή στο οδόστρωμα από 15,30 ευρώ την εβδομάδα έφτασε στα 20 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο την εβδομάδα.
Η κατάληψη θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης για εκτέλεση οικοδομικών εργασιών ή τοποθέτηση κάδου συλλογής και απόρριψης οικοδομικών ακρίβυναν κατά 10 ευρώ ανά θέση την ημέρα (από 20,00 σε 30,000).
Παράλληλα, τα τέλη κοιμητηρίων μπορεί να παρέμειναν σχετικά τα ίδια, αλλά ήδη είναι παρά πολύ υψηλά.
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις