Οι Εκκλησιάζουσες στην Καλαμάτα- Τα ονόματα των νικητών για τις 3 διπλές προσκλήσεις

Πρώτη Δημοσίευση: 04/08/2018 09:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 04/08/2018 09:01
Αύριο 5 και τη Δευτέρα 6 Αυγούστου θα παρουσιαστεί στο θέατρο του κάστρου της Καλαμάτας η παράσταση Εκκλησιάζουσες.
                   
Η παράσταση:
400 π.Χ. Αθήνα. Ο Αριστοφάνης γράφει ένα από τα σημαντικότερα έργα του. Μία από τις  εμβληματικότερες πολιτικές σάτιρες της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
Μία κωμωδία που φέρνει στο προσκήνιο τις γυναίκες. Που τολμάει να «εκθέσει» και να εκθειάσει την δημοκρατία, προπαγανδίζοντας κατ’ ουσίαν την ίδια της τη δύναμη ως ταυτόχρονη αδυναμία της και ανάποδα. 
Οι γυναίκες αποφασίζουν να πάρουν τα ηνία της πόλης. Με ηγέτιδα την πολυμήχανη Πραξαγόρα καταφέρνουν το ακατόρθωτο. Χωρίς καμία επανάσταση. Χωρίς κανέναν πόλεμο. Χωρίς κανέναν εκβιασμό… οι γυναίκες ντύνονται άντρες και παρεισφρέουν στην Εκκλησία του δήμου, ψηφίζοντας νόμο ώστε η εξουσία της πόλης να περάσει στα χέρια των γυναικών.   Αυτές τις Εκκλησιάζουσες, τις αρχαίες μα τόσο μοντέρνες παρουσιάζει και υπενθυμίζει στο θεατρικό κοινό ο Αλέξανδρος Ρήγας το καλοκαίρι του 2018. 
Οι Εκκλησιάζουσες το καλοκαίρι του 2018, έρχονται κατευθείαν από την Αρχαία Αθήνα του 400π.Χ. με τη μοναδική διαφορά ότι είναι διανθισμένες με μουσικές από όλη την Ελλάδα.
Από τα δημοτικά τραγούδια και Βυζαντινούς ύμνους έως διασκευές στον πυρρίχιο, στο πεντοζάλι, σε Κερκυραϊκά  τραγούδια, σε νησιωτικούς ρυθμούς και σε βαλκανικά τέμπο.

Χορογραφία: Ιβάν Σβιτάιλο
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας
Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Λουδάρος, Μελέτης Ηλίας, Δημήτρης Σταρόβας, Σοφία Μουτίδου, Ησαΐας Ματιάμπα, Γιώργος Κωνσταντίνου κ.α.
Άλλοι Συντελεστές:
Φωτισμοί: Θέμης Μερτύρης,
Σκηνικά: Γιάννης Σπανόπουλος,
Kοστούμια: Έβελιν Σιούπη

Τα ονόματα των νικητών:
Όπως είχαμε γράψει το «Θάρρος» θα έδινε μέσα από διαγωνισμό 3 διπλές προσκλήσεις, τα ονόματα των νικητών είναι τα εξής:
Γρηγορία Μανουσοπούλου
Ευάγγελος Σδόγγος
Ιωάννα ΣκλιάΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις