Οι επόμενες 10 ημέρες κρίνουν τη νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ

Πρώτη Δημοσίευση: 19/03/2019 18:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/03/2019 18:51
Χαρτοπόλεμος δηλώσεων για την συνδικαλιστική «τραγωδία»
 
Μαύρη σελίδα το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, με τις παρατάξεις να συνεχίζουν το χαρτοπόλεμο για τα αίτια και τους υπαίτιους της συνδικαλιστικής «τραγωδίας».
Μέσα δε στις επόμενες μέρες αναμένεται να συνεδριάσει η διοίκηση της ΓΣΕΕ προκειμένου να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες, αφού το 37ο Συνέδριό της τινάχτηκε στον αέρα. Η διοίκηση παραμένει ενεργή για δέκα μέρες ακόμη και είτε θα επαναλάβει τις διαδικασίες του συνεδρίου είτε θα περιμένει να λήξει η θητεία της, οπότε το Πρωτοδικείο θα κληθεί να ορίσει προσωρινή διοίκηση, η οποία θα διενεργήσει το συνέδριο για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
 
ΠΑΜΕ και «εργατοπατέρες»
Η κορυφαία διαδικασία της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής οργάνωσης της χώρας οδηγήθηκε σε πλήρες αδιέξοδο ανάμεσα σε σφοδρές αλληλοκατηγορίες, ατέρμονες διαπραγματεύσεις και ένταση μεταξύ των συνέδρων.
Τα γεγονότα θυμίζουν κατά πολύ όσα διημείφθησαν στο πρόσφατο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), που ούτε κι αυτό πραγματοποιήθηκε.
Από το πρωί του Σαββάτου εκπρόσωποι ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων και μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο Elite, στην Καλαμάτα, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το συνέδριο, αποκλείοντας ουσιαστικά την πρόσβαση στο χώρο.
Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με τη σειρά του καταδικάζει τις ενέργειες του ΠΑΜΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι πρακτικές αυτές οδηγούν σε μεγαλύτερο εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, απομακρύνουν τους εργαζόμενους από το εργατικό κίνημα και ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου νομιμοποιώντας φαινόμενα τραμπουκισμών που παραπέμπουν σε πολιτικούς χώρους που δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες και τους αγώνες της Αριστεράς».
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις