Οι κλέφτες έστειλαν selfie τους στα θύματα!

Πρώτη Δημοσίευση: 18/01/2019 20:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/01/2019 20:31
«Ξέρεις να κλέψεις; Ξέρω! Ξέρεις να κρυφτείς; Όχι», λέει η παροιμία και αυτό ακριβώς έπαθαν δύο αλλοδαποί που έκλεβαν τουρίστες σε καταλύματα της Μάνης από το 2014 έως το 2018.
Η δράση τους σταμάτησε, όταν πέρυσι έκλεψαν δύο κινητά τηλέφωνα από δωμάτια στη Στούπα όπου έμεναν Ελβετοί.
Δε φαντάστηκαν, όμως, ότι οι selfies (η φωτογραφία που βγάζει κάποιος τον εαυτό του) που έβγαζαν αυτόματα μέσω λογισμικού μεταφέρονταν στον υπολογιστή των κατόχων των κινητών τηλεφώνων.
Έτσι μέσα σε λίγες ώρες οι φωτογραφίες τους, που οι ίδιοι είχαν βγάλει, βρίσκονταν στα χέρια της Αστυνομίας.
Χθες, στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας, κάθισε ο ένας δράστης, 37 ετών, καθώς ο άλλος διαφεύγει της συλλήψεως.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για διακεκριμένες κλοπές και τον καταδίκασε σε κάθειρξη 8 ετών.
 
Προδόθηκαν μόνοι τους
Αστυνομικοί του Τμήματος Δυτικής Μάνης κατέθεσαν ότι από το 2014 έως το καλοκαίρι του 2018 είχαν σημειωθεί πολλές κλοπές σε τουριστικά καταλύματα στη Στούπα και τον Άγιο Νικόλαο Μάνης. Ο τρόπος δράσης ήταν ίδιος σε όλες τις περιπτώσεις και οι δράστες έμπαιναν στα δωμάτια των τουριστών όταν έλειπαν ή όταν κοιμούνταν.
Το περσινό καλοκαίρι εμφανίσθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα ιδιοκτήτρια καταλύματος στη Στούπα και παρέδωσε δύο φωτογραφίες οι οποίες είχαν φτάσει στον υπολογιστή Ελβετών που διέμεναν στην επιχείρησή της και οι οποίες είχαν τραβηχτεί από κινητά που είχαν κλαπεί από το δωμάτιό τους το προηγούμενο βράδυ.
Ο ένας αστυνομικός, ενώ ήταν υπηρεσία στη Στούπα, είδε τον κατηγορούμενο σε καφετέρια και τον αναγνώρισε από τη φωτογραφία. Τον παρακολούθησε και τον είδε να πηγαίνει σε κτήμα με ελιές, όπου- όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια - κοιμόταν. Την επόμενη ημέρα, ο κατηγορούμενος πήγε στο ΚΤΕΛ για να φύγει, αλλά οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν.
Όπως είπαν οι αστυνομικοί, ήταν συνεργάσιμος και τους έδειξε το σημείο που είχε πετάξει πορτοφόλι που είχε κλέψει, ενώ στα πράγματα που είχε μαζί του βρήκαν παπούτσια και σαγιονάρες που είχαν κλαπεί από άλλο τουριστικό κατάλυμα. Μάλιστα, ο ίδιος τους υπέδειξε και τα σπίτια /δωμάτια που το 2016 είχε κάνει 8 κλοπές και απόπειρες.
Τέλος, είπαν ότι το 2014, σε μία από τις κλοπές ,είχε βρεθεί αποτύπωμά του που ταυτοποιήθηκε, καθώς κι άλλο ένα σε κλοπή το 2016. Από το σύστημα, δε, της Αστυνομίας διαπίστωσαν, καθώς ήταν νόμιμος στη χώρα, ότι ερχόταν στην Ελλάδα 2-3 ημέρες πριν από τις κλοπές και έφευγε πάλι για τη χώρα του 2-3 ημέρες μετά. Ο εντοπισμός του ήταν δύσκολος, καθώς δεν είχε μόνιμο κατάλυμα στη χώρα μας ούτε μεταφορικό μέσο.
 
Απολογία
Οι μάρτυρες κατέθεσαν πως κυρίως έκλεβε χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και μικρά αντικείμενα αξίας.
Στην απολογία του ο 37χρονος κατηγορούμενος είπε ότι στην Αλβανία έχει οικογένεια με 3 παιδιά και πως στη Μάνη, όπου εργαζόταν, έχει μείνει 2 χρόνια. Την περίοδο που έκανε τις κλοπές υποστήριξε πως δεν είχε δουλειά και πως πλέον έχει μετανιώσει για όσα έχει κάνει.
Σε ό,τι αφορά το συνεργάτη του, όταν ρωτήθηκε από την Έδρα, απάντησε ότι είναι από κοντινό χωριό στην Αλβανία και πως μαζί έχουν κάνει μόνο μία κλοπή το 2014. Μετά, όπως είπε, ο ομοεθνής του έφυγε και πήγε στην Αθήνα.

Της Βίκυς ΒετουλάκηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις