Οι κρατικοί… «μπαταχτσήδες» δημιουργούν προβλήματα στο κέντρο αποκατάστασης "Διάπλαση"

Πρώτη Δημοσίευση: 12/04/2013 16:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/04/2013 16:28
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Τα χρέη των ταμείων και του κράτους επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τις ιδιωτικές κλινικές και θεραπευτήρια. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και το ιδιωτικό θεραπευτικό Κέντρο «Διάπλαση», που λειτουργεί στην Καλαμάτα τα τελευταία χρόνια και προσφέρει ανεκτίμητη βοήθεια σε Μεσσήνιους με ειδικά προβλήματα, αλλά και σε όποιον άλλον, φυσικά, ζητά τις υπηρεσίες του.
Το τελευταίο διάστημα ακούγονταν διάφορες αρνητικές φήμες για το εν λόγω Κέντρο, κυρίως για χρέη του σε προμηθευτές και προσωπικό. Για την κατάσταση που επικρατεί επισκεφθήκαμε χθες τη «Διάπλαση» και το «Θ» συνομίλησε με τον Χρήστο Βιρβίλη, διευθύνοντα σύμβουλο, αντιπρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου και γενικό διευθυντή.
Από την αρχή της κουβέντας μας δεν προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση. Παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα, που αντιμετωπίζονται χάρις στην οικονομική συμβολή των μετόχων, αλλά και στην προσπάθεια των 120 εργαζομένων περίπου. Μας μίλησε και με νούμερα. Τα χρήματα που οφείλονται στο Κέντρο από το ελληνικό δημόσιο (σε όλες του τις μορφές) είναι της τάξης αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.
Ο κ. Βιρβίλης τόνισε, επίσης, ότι επειδή δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στο κράτος, η μονάδα το τελευταίο διάστημα έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην εξωστρέφεια και στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, με αρκετά μεγάλη επιτυχία.
Μέχρι στιγμής έχουν επισκεφθεί το Κέντρο ασθενείς από Αγγλία, Γερμανία, Ελβετία, βόρεια Αφρική μέχρι και Μέση Ανατολή. Κι όπως καταλαβαίνουμε όλοι μας, αυτό δε βοηθά μόνο το Κέντρο, αλλά και τον τοπικό τουρισμό και αγορά.
Ο συγκεκριμένος προγραμματισμός αποδίδει καρπούς και, όπως μας διαβεβαίωσε, μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχουν εξοφληθεί οι εργαζόμενοι, τους οποίους ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά για τον επαγγελματισμό, την εργατικότητα και την υποστήριξη προς την ιατρική μονάδα.
Επιπρόσθετα, η «Διάπλαση», σε συνεργασία με μια σειρά από μεγάλα πανεπιστήμια (Αθήνας, Παρισιού, Χαϊλδεβέργης, Βαρσοβίας), κατασκευάζει ένα μοναδικό, το πλέον σύγχρονο, σύστημα ρομποτικής βάδισης, κάτι που θα αυξήσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο ποιότητας των υπηρεσιών.
«Παρά τα όποια προβλήματα, αυτό που πρέπει να γίνει με τους ασθενείς δεν το διαπραγματευόμαστε. Αισθάνομαι, δε, υπερήφανος που έχουμε καταφέρει να κρατάμε την ποιότητά μας σε τόσο υψηλά επίπεδα. Θεωρούμε ότι με την πολιτική της εξωστρέφειας και με κάποια εξομάλυνση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, “κουρεμένα” από 8-20%, θα ανταπεξέλθουμε. Πάντως, επειδή ξέρουμε τι θα γίνει αύριο και μεθαύριο, παλεύουμε όλοι μαζί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Διοίκηση και εργαζόμενοι. Αυτή είναι η αλήθεια.
Διατηρούμε τις υποδομές μας άρτιες και, μάλιστα, προετοιμάζουμε και μια τρίτη κλινική, που θα μας βοηθήσει ακόμη περισσότερο. Θεωρώ ότι αρχές καλοκαιριού η κατάσταση θα έχει αλλάξει προς το καλύτερο», συμπλήρωσε ο κ. Βιρβίλης.
Μετά το πέρας της συζήτησης θελήσαμε να κάνουμε και μια βόλτα στους χώρους της μονάδας. Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι πρόκειται για μια μονάδα με πολύ υψηλά στάνταρτς, η οποία πρέπει να διατηρήσει τη λειτουργία της στην Καλαμάτα με «νύχια και με δόντια».Σχόλια

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113078058

Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις