Οι μηδενικές εγγραφές παιδιών οδηγούν 8 σχολεία στη Μεσσηνία σε κλείσιμο

Πρώτη Δημοσίευση: 04/09/2019 10:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 04/09/2019 20:28
Μηδενικές εγγραφές μαθητών και μαθητριών είναι ο λόγος που με απόφασή του, που δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Δημήτρης Οικονομόπουλος, προχώρησε σε αναστολή λειτουργίας 7 Νηπιαγωγείων και ενός Δημοτικού Σχολείου στη Μεσσηνία για το τρέχον σχολικό έτος.
Η απόφαση αφορά στην αναστολή λειτουργίας σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το σχολικό έτος 2019-2020. Ειδικότερα, τις πόρτες τους κλείνουν για φέτος 28 Νηπιαγωγεία και στους 5 νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου και 11 Δημοτικά Σχολεία.
Η υπογονιμότητα κυρίως, αλλά και η μετακίνηση της οικογένειας σε μεγαλύτερες πόλεις εντός ή εκτός του νομού, οδηγούν αρκετά σχολεία σε αναστολή της λειτουργίας τους. Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Οικονόμοπουλου, επειδή δεν υπάρχει καμία εγγραφή παιδιού φέτος δε θα λειτουργήσουν: το Νηπιαγωγείο στο Πλατύ, το Νηπιαγωγείο στην Αμφιθέα, το Νηπιαγωγείο στο Τρίκορφο, το Νηπιαγωγείο στην Καλλιθέα, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Φιλιατρών, το Νηπιαγωγείο Μαραθόπολης και το Νηπιαγωγείο Πύργου Τριφυλίας, καθώς σε αυτό ο αριθμός των εγγραφών των μαθητών ήταν μικρότερος του προβλεπομένου.
Επίσης, αποφασίσθηκε η αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου στο Χατζή, επίσης για μηδενικές εγγραφές παιδιών.
Β.Β.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις