Οι μισές άδειες έχουν παραχωρηθεί σε σχέση με πέρυσι για χρήση κοινόχρηστων χώρων

Πρώτη Δημοσίευση: 21/04/2017 10:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 21/04/2017 10:39
Έκκληση να καταθέσουν εγκαίρως αίτηση για να τους χορηγηθεί άδεια χρήσης κοινοχρήστων χώρων, προκειμένου να εξοφλήσουν με ευνοϊκούς όρους το σχετικό τέλος και να αποφύγουν πρόστιμο 100%, έκανε προς τους εμπόρους και καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος και εν γένει κάθε χρήστη κοινοχρήστου χώρου ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος.
Σε συνέντευξη Τύπου, χθες το μεσημέρι, ο κ. Ηλιόπουλος επισήμανε ότι, σε σχέση με τα περυσινά δεδομένα, έχει υποβάλει αίτηση περίπου το 50% των ενδιαφερομένων, όπερ σημαίνει ότι έχουν χορηγηθεί άδειες για την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων σε 88 επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε 46 εμπορικές, δεδομένου ότι πέρυσι δόθηκαν περίπου 300 άδειες.
Εάν ο επιχειρηματίας κάνει εγκαίρως την αίτησή του, προκειμένου να χρησιμοποιήσει στη συνέχεια τον κοινόχρηστο χώρο, θα εκδοθεί άδεια και θα έχει τη δυνατότητα να δώσει προκαταβολή 30% και το υπόλοιπο του τέλους να το εξοφλήσει σε τρεις δόσεις κατά μέγιστο.
Εάν δεν κάνει αίτηση για τη χορήγηση άδειας και με δεδομένο ότι θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι, θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι το πρόστιμο ανέρχεται στο 100% της αξίας του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου.
 
450.000 ευρώ από δημοτικά
τέλη οφείλουν 2.900 δημότες
Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, σε περίπου 450.000 ευρώ ανέρχονται οι οφειλές 2.900 προσώπων από τη μη καταβολή των δημοτικών τελών, που πληρώνονται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Κάποιοι από αυτούς έκαναν ρύθμιση στη ΔΕΗ και πλήρωσαν μόνο το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ κάποιοι άλλοι άφηναν απλήρωτους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, επομένως και τα δημοτικά τέλη.
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις