Οι νέοι αντιδήμαρχοι Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 05/09/2019 08:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/09/2019 08:49
Χωρίς εκπλήξεις, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το επίπεδο συνεργασιών με δημοτικές παρατάξεις, ήταν η χθεσινή ανακοίνωση του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, για τον ορισμό των νέων αντιδημάρχων με θητεία από 4 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι 31 Οκτωβρίου 2020.
Βέβαια, όπως δήλωσε, το έργο τους θα αξιολογηθεί και υπάρχει το ενδεχόμενο να παραταθεί η θητεία τους κατά ένα χρόνο.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τις ανακοινώσεις, πρώτοι αντιδήμαρχοι της νέας Δημοτικής Αρχής είναι οι εξής:
1. Οικονομίας – Οικονομικών και Περιουσίας, Γεώργιος Φάβας, οικονομολόγος
2. Τοπικής Ανάπτυξης, Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας, Ελένη Αλειφέρη, δικηγόρος
3. Προγραμματισμού, Νέων Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Νίκος Μπασακίδης, καθηγητής Πληροφορικής
4. Κοινωνικής Μέριμνας και Διοικητικών Υπηρεσιών, Παύλος Κλάδης, συνταξιούχος υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών
5. Συντήρησης Υποδομών και Δημοτικών Ενοτήτων, Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, ελεύθερος επαγγελματίας
6. Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Μπάκας, υπάλληλος Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Ο κ. Βασιλόπουλος πρόσθεσε ότι «το έργο των αντιδημάρχων θα συνεπικουρούν εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι θα ορισθούν ανά τομέα αρμοδιότητας σύμφωνα με νεότερη απόφαση».
Μετά την ανακοίνωση των αντιδημάρχων συμπληρώθηκαν και οι συνθέσεις στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ορίζεται ο αντιδήμαρχος Γεώργιος Φάβας και μέλη οι αντιδήμαρχοι Ιωάννης Μπάκας και Νικόλαος Μπασακίδης.
Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ορίζεται ο αντιδήμαρχος Νικόλαος Μπασακίδης και μέλη οι αντιδήμαρχοι Ιωάννης Μπάκας και Γεώργιος Φάβας. Αναπληρωτής δημάρχου για το πρώτο έτος της νέας δημοτικής περιόδου θα είναι ο Νικόλαος Μπασακίδης.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος επισήμανε: «Είμαι πιστός στις προεκλογικές μου δεσμεύσεις και πιστός στις μετεκλογικές μου δεσμεύσεις. Είχα πει ότι όσοι επιθυμούν να συνεργαστούν, για να δημιουργηθεί η κατάλληλη πλειοψηφία διοίκησης στο Δήμο, θα λάβουν θέσεις ευθύνης. Ήμουν ξεκάθαρος απ’ την αρχή και το τηρώ ακόμα.
Προς όλους τους επικεφαλής έχω κάνει τη συγκεκριμένη πρόταση και όσοι ανταποκρίθηκαν, θα έχουν συμμετοχή στη διοίκηση του Δήμου. Θα δείτε και άλλες συνεργασίες. Δεν ολοκληρώνεται η προσπάθεια εδώ, υπάρχουν και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου. Προφανώς, θα συνεργαστούμε για να προχωρήσουμε μπροστά».
 
Δηλώσεις
Η Ελένη Αλειφέρη, επικεφαλής της παράταξης «Πρωτεύουσα Δύναμη» στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανέφερε- μεταξύ άλλων- τα εξής: «Νομίζω ότι αυτό οφείλουμε (σ.σ. δηλαδή να συνεργαστούμε) και αυτό περιμένουν και οι συμπολίτες μας στο Δήμο Καλαμάτας, προκειμένου σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, λόγω του νόμου, να υπάρχει πραγματικά μία καλή εκκίνηση και παραγωγή έργου στο Δήμο Καλαμάτας, όπως τουλάχιστον το προδιαγράφει και ο δήμαρχος, ο οποίος έχει τον πρωτεύοντα ρόλο για τη χάραξη της πολιτικής του Δήμου».
Τέλος, επισήμανε πως «οι συνεργασίες δεν είναι πάντοτε εύκολες, αλλά όμως τις οφείλουμε και τουλάχιστον όλοι όσοι συμμετείχαν στις εκλογές, αλλά και οι πολίτες που ψήφισαν, ψήφισαν και επέλεξαν και τοποθέτησαν κάθε συνδυασμό με τη λογική του ότι θα υπάρξουν συνεργασίες. Το γνώριζαν εκ προοιμίου οι συμπολίτες μας, το γνωρίζαμε και εμείς. Στοιχειώδης πολιτική συνείδηση επιβάλλει να το προσπαθήσουμε, εύκολα ή δύσκολα, και να φέρουμε αυτό το αποτέλεσμα».
Η Μαρία Οικονομάκου, επικεφαλής του συνδυασμού «Καλαμάτα Ξεκινάμε» στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον οποίον έχει εκλεγεί ο νέος αντιδήμαρχος Παύλος Κλάδης, είπε τα εξής μεταξύ άλλων: «Είχαμε πει τόσο στο λαό της Καλαμάτας όσο και προσωπικά με το Θανάση όταν είχαμε μιλήσει, ότι θα τον στηρίξουμε στην προσπάθειά του τη δεύτερη Κυριακή. Πιστοί, γιατί πάντα τηρούμε και τιμάμε το λόγο μας, είμαστε εδώ για να τον βοηθήσουμε στο δύσκολο έργο που τον περιμένει, γιατί το να συνυπάρξουμε τόσοι διαφορετικοί άνθρωποι, όπως καταλαβαίνετε, είναι αρκετά δύσκολο. Θα είμαστε πλάι του, θα είμαστε όλοι μαζί να συνδιοικήσουμε το Δήμο, πάντοτε όμως παραμένοντας στις αρχές μας και στα πιστεύω μας.
Στα επόμενα χρόνια όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί με το συνδυασμό μας θα πάρουν θέση ευθύνης, ώστε κι αυτοί να μπουν στα βαθιά και να δουν πόσο δύσκολο είναι το να διοικείς ένα Δήμο».
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις