Οι πλημμύρες του Σεπτεμβρίου κατέστρεψαν όλο το έργο στο αεροδρόμιο

Πρώτη Δημοσίευση: 11/01/2017 17:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/01/2017 17:59
Σχεδόν 9 μήνες μετά την αρχική του προθεσμία θα ολοκληρωθεί το έργο που αφορά στην «Αποκατάσταση ζημιών – φθορών στο αεροδρόμιο Καλαμάτας», προϋπολογισμού 240.000 ευρώ.
Το έργο εκτελείται από την τεχνική εταιρεία «Ιωάννα Παναγιωτοπούλου και Σια ΟΕ» με έκπτωση 48% και η αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης ήταν τον Ιούλιο, ενώ είχε δοθεί παράταση έως το Σεπτέμβριο.
Το έργο αφορά στην κατασκευή τοίχου αντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδεμα κατά μήκος του νοτίου ορίου του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας, σε επαφή με υφιστάμενη τάφρο αποστράγγισης ομβρίων υδάτων, σε μήκος περίπου 160 μέτρων. Επίσης, θα γίνει αποκατάσταση του οδοστρώματος της παρακείμενης υπηρεσιακής οδού του αερολιμένα και της περίφραξής του.
Οι εργασίες που είχαν εκτελεσθεί καταστράφηκαν από τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου και όσες ξεκίνησαν βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης της εκσκαφής και της σκυροδέτησης τμήματος του τοίχου.
Μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή του έργου, ενώ είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες για τη σκυροδέτηση μεγάλου τμήματος του τοίχου, το νερό του χάνδακα παρέσυρε όλα τα υλικά και πλημμύρισε το χαντάκι μέχρι το ύψος του δρόμου. Έτσι έγινε καθαρισμός, εκ νέου εκσκαφή και επανακατασκευή.
Β.Β.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις