Οι χώροι καταφυγής σε περίπτωση σεισμού στην Καλαμάτα

Πρώτη Δημοσίευση: 08/06/2017 09:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 08/06/2017 10:39
Επικαιροποιήθηκαν από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας οι χώροι καταφυγής του πληθυσμού κατά τις πρώτες ώρες έπειτα από σεισμό, καθώς και οι χώροι καταυλισμού. 
Η ασφαλής και γρήγορη καταφυγή σε ανοιχτούς χώρους συναρτάται με την προετοιμασία και ετοιμότητα των φορέων που ασχολούνται με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Προϋποτίθεται η ενεργός, θετική συμμετοχή όλου του πληθυσμού της πληγείσας περιοχής. 
Γι’ αυτό, η πληροφόρηση και προετοιμασία του πληθυσμού έχει μεγάλη σημασία, αφού σε έκτακτες συνθήκες καλείται να αντιδράσει χωρίς πανικό και με τη συναίσθηση ότι σε κρίσιμες καταστάσεις η στάση καθενός επηρεάζει την ασφάλεια όλων. Συναφείς τομείς αποτελούν η εθελοντική δράση και η λειτουργία μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως επισημαίνει ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας. Η επικαιροποίηση γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, από επιτροπή που ορίζεται με απόφαση δημάρχου, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΟΑΣΠ. Μπορείτε να δείτε το σχετικό χάρτη εδώ, ενώ παρατίθεται ο πίνακας για την Καλαμάτα, καθώς και κατάλογος για τις Τοπικές Κοινότητες.

Πίνακας για Καλαμάτα

Κατάλογος για τις Τοπικές ΚοινότητεςΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις