Οκτώ μεθυσμένοι οδηγοί εντοπίζονταν καθημερινά τον Αύγουστο από την Αστυνομία σε όλη την Περιφέρεια

Πρώτη Δημοσίευση: 10/09/2019 11:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/09/2019 11:24
Λιγότερα σε σύγκριση με πέρυσι ήταν τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν τον Αύγουστο, τόσο στη Μεσσηνία όσο και σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τα φετινά στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.
Σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου τον προηγούμενο μήνα σημειώθηκαν 63 τροχαία ατυχήματα με 94 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες). Πέρυσι είχαν σημειωθεί 76 ατυχήματα το μήνα Αύγουστο.
Επίσης, έγιναν περίπου 15.000 έλεγχοι σε οδηγούς για κατανάλωση αλκοόλ και καθημερινά εντοπίζονταν περισσότεροι από 8 οδηγοί να βρίσκονται υπό την επήρεια.
 
Τροχαία ατυχήματα
Ειδικότερα, σημειώθηκαν στους 5 νομούς: Τέσσερα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με τέσσερις νεκρούς. Πέντε σοβαρά τροχαία ατυχήματα με πέντε σοβαρά τραυματίες και 54 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 85 ελαφρά τραυματίες.
Αντίστοιχα στη Μεσσηνία φέτος τον Αύγουστο σημειώθηκε ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με ένα νεκρό. Ένα σοβαρό τροχαίο με ένα σοβαρά τραυματία και έξι ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 12 ελαφρά τραυματίες.
Πέρυσι τον Αύγουστο στη Μεσσηνία είχαν καταγραφεί τρία θανατηφόρα ατυχήματα με τρεις νεκρούς, ένα τροχαίο με σοβαρό τραυματισμό κι ένα σοβαρά τραυματία και 19 τροχαία με ελαφρύ τραυματισμό και 32 παθόντες.
 
Παραβιάσεις
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων  που συνέβησαν φέτος τον Αύγουστο ήταν: η παραβίαση σήμανσης, η υπερβολική ταχύτητα, το αντικανονικό προσπέρασμα, η παραβίαση προτεραιότητας, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η απόσπαση της προσοχής του οδηγού και η μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών.
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων τον Αύγουστο συγκροτήθηκαν σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου 566 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 14.141 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 254 παραβάσεις.
Το ίδιο διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.323 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα: 1.641 για υπερβολική ταχύτητα. 135 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση. 231 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση. 11 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων. 60 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.  66 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. 47 για παραβίαση σηματοδότη. 81 για ΚΤΕΟ. 20 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά. 6 για αντικανονικούς ελιγμούς και 25 για αντικανονικό προσπέρασμα.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις