Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για αποκατάσταση ζημιών από τον «Ζορμπά» στα λιμάνια του Δήμου Πύλου- Νέστορος

Πρώτη Δημοσίευση: 20/07/2019 10:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 20/07/2019 10:37
Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία «Ζορμπάς» στις 26/9/2018 στα λιμάνια του Δήμου Πύλου- Νέστορος, Πύλου, Γιάλοβας, Κορώνης, Μεθώνης και Φοινικούντας. Ήδη έχουν υποβληθεί για έγκριση στη Γενική Γραμματεία Λιμένων του υπουργείου Ναυτιλίας, προκειμένου άμεσα να δημοπρατηθούν από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών.
Τις μελέτες παρουσίασε χθες στο δήμαρχο Πύλου- Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, ο μελετητής της εταιρείας ΤΡΙΤΩΝ, Νίκος Παναγόπουλος.
Σχετικά ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας: «Η Δημοτική Αρχή, αμέσως μετά τη θεομηνία που έπληξε το Δήμο, προσπάθησε και κατάφερε να εξασφαλίσει, σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, χρηματοδότηση ύψους 2,5 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στα λιμάνια μας. Μετά την ολοκλήρωση των μελετών αναμένουμε την έγκριση από τη Γενική Γραμματεία Λιμένων του υπουργείου Ναυτιλίας και ευελπιστούμε πολύ σύντομα το έργο να δημοπρατηθεί».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις