Ολοκληρώθηκε η 1η φάση εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 28/12/2016 09:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 28/12/2016 09:54
Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε χθες το 1ο μέρος της εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Ως γνωστόν, το έργο εντάσσεται στο συνολικότερο σχεδιασμό της διοίκησης, που υλοποιείται βήμα βήμα και συντονισμένα την τελευταία 4ετία, με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση, την εξοικονόμηση πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος. Στο πρόσφατο δε παρελθόν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ολοκληρώθηκαν τα έργα της βιοκλιματικής αναβάθμισης, της ηλιοθερμίας, των θερμομονώσεων, της εγκατάστασης αντλιών θερμότητας και αντικατάστασης του λοιπού πεπαλαιωμένου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.
Πλέον η Διοίκηση του νοσοκομείου στοχεύει στην υλοποίηση του 2ου και μεγαλύτερου τμήματος φωτοβολταϊκής εγκατάστασης 500 kWp μέσα από τη συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης (ΚΑΠΕ). Έργο που θα επιφέρει σε ετήσια βάση εξοικονόμηση πόρων ύψους 200.000 ευρώ.
Με αφορμή, λοιπόν, την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου ο διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας, Γιώργος Μπέζος, δήλωσε: «Ολοκληρώσαμε ένα ακόμη έργο που έρχεται να προστεθεί στην καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλουμε για ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και εξοικονόμηση πόρων. Εκφράζω τη βαθιά ικανοποίησή μου που μαζί με τους συνεργάτες μου υλοποιούμε μεθοδικά και συντονισμένα έναν ευρύτερο σχεδιασμό στον τομέα αυτό, αρκετό καιρό τώρα. Μπροστά μας έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε. Η προσπάθεια συνεχίζεται με επίκεντρο πάντα τον ασθενή και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε αυτόν.
Η εξοικονόμηση πόρων μαζί με την ποιότητα υπηρεσιών υγείας στον ασθενή αποτελεί για μας κυρίαρχο μέλημα και μεγάλο μας στοίχημα, που πρέπει να κερδίσουμε. Απαιτεί συνεχή προσπάθεια, βούληση και αποφασιστικότητα.
Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε».


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις