Ολοκληρώνεται η αξιολόγηση για τους μόνιμους γιατρούς στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 13/03/2019 17:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/03/2019 17:58
Τρία νέα ασθενοφόρα στη Μεσσηνία
 
 
Προχωρούν οι διαδικασίες για στελέχωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Καλαμάτας με μόνιμους ιατρούς. Όπως σημείωσε ο διοικητής Γιώργος Μπέζος ερωτώμενος από το «Θ», ήδη έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για το διευθυντή και τώρα είναι σε εξέλιξη εκείνη για τους Επιμελητές Β΄.
Παράλληλα, ο κ. Μπέζος αναφέρθηκε σε άλλα ζητήματα που αφορούν μονάδες υγείας του νομού μας, όπως, για παράδειγμα, ότι σήμερα υπογράφονται οι συμβάσεις για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας.
 
Μόνιμοι γιατροί στο ΤΕΠ
Η στελέχωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Καλαμάτας με μόνιμους γιατρούς αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τη λειτουργία του. Όπως σημείωσε ο  κ. Μπέζος, η διαδικασία βρίσκεται στην αξιολόγηση των αιτήσεων. Έχει ολοκληρωθεί από το αρμόδιο συμβούλιο στην 6η ΥΠΕ η αξιολόγηση για τη θέση του διευθυντή και είναι σε εξέλιξη αυτή για τις αιτήσεις Επιμελητών Β΄. Σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι αξιολογήσεις των γιατρών, ώστε όλες οι διοικητικές διαδικασίες διορισμού του διευθυντή και των γιατρών (ορθοπεδικοί, καρδιολόγος, χειρουργοί και παθολόγοι) να έχουν ολοκληρωθεί στο επόμενο εξάμηνο.
 
Νέα ασθενοφόρα και εξοπλισμός
Ο κ. Μπέζος ανακοίνωσε ακόμη ότι σήμερα υπογράφονται οι συμβάσεις για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 370.000 ευρώ, για το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας.
Επίσης, το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται ο διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια νέων ασθενοφόρων. Το ΕΚΑΒ Πελοποννήσου θα ενισχυθεί με επτά νέα ασθενοφόρα και από αυτά τα τρία θα διατεθούν στο ΕΚΑΒ Μεσσηνίας.
Επίσης, ο κ. Μπέζος είπε ότι τις επόμενες ημέρες ο ανάδοχος εργολάβος ξεκινά τις κτηριακές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Μελιγαλά, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.
Τέλος, με χθεσινή απόφαση των υπουργών Υγείας (Α. Ξάνθου-Π. Πολάκη) το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας χρηματοδοτείται με 146.000 ευρώ από το αποθεματικό του υπουργείου για την προμήθεια του εξής ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού: δύο αναισθησιολογικών συγκροτημάτων και ενός λαπαροσκοπικού συγκροτήματος HD.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις