Ολοκληρώνεται το έργο στο ποτάμι Άρις

Πρώτη Δημοσίευση: 17/06/2017 13:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 17/06/2017 13:23
Ολοκληρώνεται η παρέμβαση στις εκβολές του ποταμιού Άρις, ένα έργο με περιβαλλοντική αξία, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής. Αυτή την περίοδο, μάλιστα, εγκαθίστανται ξύλινα παγκάκια και περίπτερα, για την αναψυχή των επισκεπτών.
Με το έργο αυτό, ειδικότερα, θα δίδεται η δυνατότητα πεζοπορίας και ποδηλασίας σε θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον και, επιπλέον, θα αναδεικνύεται ο αρχαιολογικός χώρος του πρωτοελλαδικού μεγάρου των Ακοβίτικων. Στον ποταμό Άρι, θα είναι δυνατή και η διοργάνωση αγώνων κωπηλασίας.
Το έργο με τίτλο «Ανάπλαση ανατολικής όχθης ποταμού Άρι με δημιουργία πεζόδρομου - ποδηλατόδρομου», αποτελεί μία από τις 6 σημαντικές παρεμβάσεις της πρώτης φάσης έργων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 378.425 ευρώ και ανάδοχος είναι η εταιρεία Alpha Delta Constructions ΑΤΕ, η οποία προσέφερε έκπτωση 52,03%. Επισημαίνεται, τέλος, ότι θα ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος στην ανατολική πλευρά του ποταμού και έμπροσθεν του αρχαιολογικού χώρου.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις