Ολοκληρώνεται το 8ο Φεστιβάλ Κιθάρας

Πρώτη Δημοσίευση: 11/04/2019 19:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/04/2019 19:58
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του 8ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, με τους διαγωνισμούς, την τελετή των απονομών, καθώς και με την τελευταία φετινή εκδήλωση.
Φέτος συμμετέχουν συνολικά 35 κιθαριστές από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα, Κύπρο, Αυστρία και Καλαμάτα, προσδίδοντας στο διαγωνισμό μεγάλη δυναμική και εξωστρέφεια!
Το 8ο Φεστιβάλ Κιθάρας κατάφερε να προσφέρει στην Καλαμάτα ιδιαίτερα σημαντικές συναυλίες με καλλιτέχνες από Αμερική, Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Χορού και στην Πινακοθήκη, ενώ σχεδόν 1.000 συμπολίτες παρακολούθησαν τις συναυλίες που προηγήθηκαν και τα σεμινάρια που διοργανώθηκαν.
Το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 13.00, ξεκινά ο Διαγωνισμός της μικρής Κατηγορίας, στον οποίο συμμετέχουν 14 παιδιά, ενώ στις 15.00 ξεκινά η δεύτερη κατηγορία, όπου συμμετέχουν 9 παιδιά. Την Κυριακή, στις 10.00, ξεκινά η μεγάλη κατηγορία με τη συμμετοχή 12 παιδιών και το μεσημέρι της Κυριακής θα πραγματοποιηθούν οι απονομές των βραβείων.
Το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 21.00, στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» και στο πλαίσιο της λήξης του 8ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, ο αποχαιρετισμός στο κοινό θα γίνει με το τρίπτυχο: τραγούδι (cante), χορός (baile) και κιθάρα (toque) σε μια παράσταση flamenco.
Ο Σωκράτης Μαστροδήμος, που διαπρέπει σε Ισπανία και Ελλάδα, θα παρουσιάσει στο κοινό δικές του συνθέσεις βασισμένες στην παραδοσιακή φόρμα flamenco. Μαζί με τη χορεύτρια flamenco Δήμητρα Καραγιάννη και τον Ισπανό τραγουδιστή Raul Levia Amador, θα ταξιδέψουν το κοινό σε μια μουσικοχορευτική παράσταση που θα μεταδώσει τη συγκίνηση, τη μαγεία και τα έντονα συναισθήματα του flamenco!
Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Κόστος εισιτηρίου: 5 ευρώ. Εξαιρούνται οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό.
Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τον Σύλλογο «Τέρψις» (Σύλλογος Γονέων & Φίλων των Σχολών της «Φάρις») σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Περιλαμβάνει συναυλίες, σεμινάρια, παρουσιάσεις και διαγωνισμό κιθάρας στο όνομα του μεγάλου σολίστ, συνθέτη και παιδαγωγού της κιθάρας, με διεθνή αναγνώριση, Γεράσιμου Μηλιαρέση, μαθητή του θρυλικού Andres Segovia. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει αναλάβει ο καθηγητής κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου, Αντώνης Κουφουδάκης.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις