Ομαλοποιείται μέρα με τη μέρα η μεταφορά μαθητών

Πρώτη Δημοσίευση: 15/09/2018 11:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 15/09/2018 11:52
Ομαλοποιείται μέρα με τη μέρα η μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μεσσηνία, αν και για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες μεταφοράς μάλλον θα παρέλθουν αρκετοί μήνες.
Στην προχθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου προχώρησε σε λήψη ομόφωνης απόφασης για τις εκκρεμότητες που υπήρχαν για ορισμένους που συμμετείχαν στο διεθνή κεντρικό διαγωνισμό για τη μεταφορά των μαθητών στη Μεσσηνία.
Πάντως, σίγουρα θα αντιμετωπίσουν προβλήματα μεταφοράς, τουλάχιστον μέχρι τις γιορτές, φαίνεται πως θα είναι όσοι μαθητές εντάσσονται σε δρομολόγια που έχουν βγει άγονα και δεν καλύπτονται από την παράταση των συμβάσεων, αλλά και όσοι περιλαμβάνονται σε δρομολόγια που καταρτίσθηκαν μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού.
 
Δρομολόγια
Όπως σημείωσε η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Ντίνα Νικολάκου, ομόφωνα από τα μέλη αποφασίσθηκε όποιο δρομολόγιο είναι άγονο από το διαγωνισμό, να ενταχθεί στην παράταση που εγκρίθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών. Επίσης, να εγκριθεί όποιο δρομολόγιο έχει μόνο έναν ενδιαφερόμενο και ανήκει στις οκτώ προσφορές που δεν είχαν κατατεθεί όλα τα δικαιολογητικά στο ηλεκτρονικό σύστημα, αλλά είχαν κατατεθεί στο φυσικό φάκελο. Στα υπόλοιπα δρομολόγια που έχει κατακυρωθεί μειοδότης παραμένει ως έχει ανακηρυχτεί από το διαγωνισμό.
Επίσης, η κα Νικολάκου είπε ότι έχει ζητηθεί από τις υπηρεσίες μια τελική πρόταση για τις αλλαγές που έχουν υπάρξει στα δρομολόγια μεταφοράς από τη λειτουργία των σχολείων αυτές τις πρώτες ημέρες.
 
Στη Μάνη
Σε ό,τι αφορά προβλήματα που έχουν καταγραφεί σε μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως στη Μάνη, η κα Νικολάκου απάντησε πως κι αυτά αντιμετωπίζονται. Για την περίπτωση της Μάνης εξήγησε ότι υπήρξε συνεργασία με το ΚΤΕΛ, τις υπηρεσίες και το σχολείο για να εναρμονιστούν τα ωράρια και να μην καθυστερεί η μεταφορά των μαθητών. Το πρόβλημα είχε δημιουργηθεί καθώς το ωράριο ολοκλήρωσης των μαθημάτων στο σχολείο τη Στούπας δε συνέπιπτε με το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις