Ομιλία από το μητροπολίτη Μεσσηνίας για την «Ημέρα της Δικαιοσύνης» στην Αθήνα

Πρώτη Δημοσίευση: 03/10/2019 08:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 03/10/2019 08:25
Με λαμπρότητα και από μια σειρά εκδηλώσεων θα εορτασθεί σήμερα η μνήμη του Αγίου Διονυσίου, πολιούχου των Αθηνών και προστάτου του Δικαστικού Σώματος. Ο εορτασμός τελεί υπό την αιγίδα της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, προέδρου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Στο Καθεδρικό Ναό Αθηνών, στις 8.30 π.μ., θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία από το Σεβ. μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλο, ο οποίος και θα προστεί ευχαριστήριας δοξολογίας για την 33η επέτειο καθιέρωσης του εορτασμού. Θα ακολουθήσει χαιρετισμός από το γενικό γραμματέα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Νικόλαο Σαλάτα.
Στις 11.00 π.μ. θα λάβει χώρα εκδήλωση στην αίθουσα Τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60). Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η πρόεδρος Εφετών Δ.Δ. Αγγελική Λαϊνιώτη εκ μέρους όλων των Δικαστικών Ενώσεων, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας, ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών , Δημήτριος Βερβεσός.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Σεβ. μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα στη διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας».
Συντονιστής θα είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Εφέτης Χριστόφορος Σεβαστίδης, ενώ το κλείσιμο εορτασμού της επετείου για την «Ημέρα της Δικαιοσύνης» θα κάνει η πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Εμμανουέλα Πανοπούλου.
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις