Ομιλία και συζήτηση για ανασύνταξη προοδευτικών δυνάμεων με Πεταλωτή και Καρχιμάκη στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

Πρώτη Δημοσίευση: 17/03/2016 18:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 17/03/2016 18:38
Μιχάλης Καρχιμάκης: Διαφορετική η πορεία της χώρας, αν δεν είχε ανατραπεί ο Γιώργος Παπανδρέου

Εκδήλωση με ομιλητές τους πρώην υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γιώργο Πεταλωτή και Μιχάλη Καρχιμάκη, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου “Pharae Palace” στην Καλαμάτα από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
Ο Γιώργος Πεταλωτής τόνισε ότι το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ δηλώνει «παρών» και έτοιμο να συμβάλλει με προτάσεις στην ευρύτερη ανασύνταξη του προοδευτικού χώρου στην Ελλάδα, σε μία εποχή που οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα είναι κρίσιμες και ραγδαίες.
Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση, επιτέλους, να κυβερνήσει, με προοδευτικό όμως πρόσημο, και την αντιπολίτευση να αντιληφθεί το ρόλο της και να ασκήσει γόνιμη κριτική.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχουν περιθώρια σύγκλισης και συνεργασιών στο χώρο της κεντροαριστεράς, ο κ. Πεταλωτής υποστήριξε ότι προτιμά τον όρο «προοδευτικό χώρο» και τόνισε ότι σαφώς υπάρχουν, κάτι που άλλωστε ο Γιώργος Παπανδρέου είχε θέσει από το 2009, αρκεί όμως να πάψουν όλοι να βάζουν το «κάρο μπροστά από το άλογο» και να γίνει συνεργασία σε επίπεδο πολιτικής και προτάσεων και όχι σε πρόσωπα και μοίρασμα καρεκλών για την εξουσία.
Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Καρχιμάκης επισήμανε το πόσο διαφορετική θα ήταν σήμερα η πορεία της χώρας, αν το 2011 δεν είχε ανατραπεί η πορεία της κυβέρνησης Παπανδρέου. Τόνισε δε, ότι καθήκον σήμερα όλων των προοδευτικών δυνάμεων είναι να συνεχίσουν αυτές τις μεταρρυθμιστικές τομές που τόλμησε ο Γιώργος Παπανδρέου μέσα σ’ ένα περιβάλλον χρεοκοπίας και οι οποίες αν δεν είχαν ανακοπεί, θα είχαν αλλάξει την πορεία της χώρας.
Επίσης, ο κ. Καρχιμάκης υποστήριξε ότι η δημιουργική πολιτική πρέπει να επανέλθει στο προσκήνιο και να πάψει να ασκείται μονίμως πολιτική με βάση τα προσωπικά συμφέροντα.
Κλείνοντας, κάλεσε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας σε συνεργασία, ώστε από κοινού να δημιουργήσουν τον Οδικό Χάρτη της Χώρας ή το λεγόμενο «Ελληνικό Σχέδιο», για την έξοδο από την κρίση, που ξεκίνησε το 2009 από τον Γιώργο Παπανδρέου και έμεινε στη μέση...


Του Κώστα ΓαζούληΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις