Ονειρική συναυλία της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας και των χορωδιών της (φωτογραφίες)

Πρώτη Δημοσίευση: 10/01/2017 11:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/01/2017 11:36
Ονειρική ήταν η συναυλία που έδωσαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην Κυπαρισσία η Δημοτική Φιλαρμονική Κυπαρισσίας, το Τμήμα Παιδικής Χορωδίας της Φιλαρμονικής και το πολυφωνικό χορωδιακό σύνολο «Το Ηδύφωνον»!
Η ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος» - κάτι που δείχνει πως ο κόσμος «έχει αγκαλιάσει» τη Φιλαρμονική και τις χορωδίες - πλημμύρισε με μελωδίες και τραγούδια. Ο κόσμος θαύμασε και χειροκρότησε τα γεμάτα ζωντάνια και καλλιτεχνικό ταλέντο μικρά παιδιά της χορωδίας, με υπεύθυνη διδασκαλίας τη Δέσποινα Θεοδοσάκη και πιανίστα της χορωδίας τη Νίνα Καπίρη, τα μέλη του πολυφωνικού χορωδιακού συνόλου με τις εξαιρετικές ερμηνείες τους και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα, με υπεύθυνο διδασκαλίας τον αρχιμουσικό Κωνσταντίνο Κτενά.
Για μια ακόμη φορά αναδείχθηκε η σημαντική προσφορά της Φιλαρμονικής στη μουσική παιδεία των νέων και η τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλεται από τους ανθρώπους και τα μέλη της, ώστε να παράγεται και να προάγεται συνάμα ο πολιτισμός στην περιοχή.
Ταυτόχρονα, δε, έγινε πασιφανής η ανάγκη για έμπρακτη στήριξη από το Δήμο Τριφυλίας του έργου και των δραστηριοτήτων της Φιλαρμονικής. Ήταν μια όμορφη και γλυκιά βραδιά, «ωδή» στις αισθήσεις και τα συναισθήματα, με ευχές,  προσδοκίες και ελπίδες για μια νέα καλύτερη χρονιά.
«Και ποιος δεν αγαπά τη μουσική; Όλοι την αποζητούν, αισθάνονται την ανάγκη της. Κάθε στιγμή, σε κάθε μας βήμα, η μαγεία της μουσικής μάς παρασύρει αλλά και μας λυτρώνει, μας ταξιδεύει και μας αλλάζει τη ζωή. Η μουσική βοηθάει τους ανθρώπους να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους και να μοιραστούν τις σκέψεις τους. Είναι ο πιο ήρεμος, γαλήνιος τρόπος επικοινωνίας ανθρώπου με άνθρωπο. Όλοι μπορούν να την καταλάβουν, να τη νιώσουν, να την αισθανθούν, όλοι έχουν την ανάγκη της. Ακόμη κι όταν “όλοι γύρω αδυνατούν να αφουγκραστούν τα ρεύματα κάτω απ’ την εποχή της ξηρασίας”, η μουσική είναι μία από τις ελπίδες που μας απομένουν για να γευτούμε τους χυμούς της ζωής, της αγάπης, της ευαισθησίας. Αιχμή φωτός και μελωδίας που ανέβαζε και πάντα θα ανεβάζει την ψυχή στο υψηλό, το ωραίο, το αληθινό!», επισήμανε, μεταξύ άλλων, το μέλος της Φιλαρμονικής, Σοφία Αλεξανδροπούλου, «ανοίγοντας» την εκδήλωση. Σύντομους χαιρετισμούς και ευχές απηύθυναν ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας και ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος Φιλαρμονικής, Γιάννης Μερκούρης.
Τη συναυλία παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Τριφυλίας.

Του Ηλία Γιαννόπουλου


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις